Konijnen

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 28/10/2010 - 13:02
Fiona222

Konijnen

Ik ben van plan twee konijnen te kopen. Graag wil ik zij buiten laten lopen en ook hier een verblijf bouwen. Maar dieren uit de speciaalzaak leven steeds binnen. Nu de vraag hoe ik het kan regelen dat de dieren aan de koude winterdagen wennen en welke maatregelen men moet treffen om de dieren op een omzichtige manier buiten te plaatsen.

vr, 29/10/2010 - 13:09
Jabuka

Bij mijn weten kan je deze konijnen, die alleen maar binnen zijn geweest, pas langzaam en geleidelijk laten wennen aan buiten in mei/ juni als het mooi, droog en warm is. Als konijnenleek maar grote dierenliefhebber zou ik zeggen: koop eens een boek bij de dierenspeciaalzaak over verzorging konijnen of stap eens binnen bij een dierenarts voor advies en koop ajb geen konijnen voor je dit soort basisprincipes over verzorging ten voete uit kent en beheerst.

za, 30/10/2010 - 14:27
tuinwroeter

Als je in de buurt van Apeldoorn woont kun je er gratis een stel ophalen, die dag en nacht buiten geweest zijn.
Als je er enkele wil kopen is het misschien handig om eens te kijken bij iemand die konijnen houdt en bij een kleindieren vereniging zit, die hebben meestal wel konijnen te koop die niet geschikt zijn voor shows, en natuurlijk kunnen ze je veel advies geven.

za, 30/10/2010 - 15:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

In de komende maanden heb je overal ter lande zogenaamde klein-dieren tentoonstellingen, u zou er eens één kunnen bezoeken en daar uw licht opsteken. Wellicht kunnen u daar de liefhebbers verder helpen met advies en geschikte dieren.

za, 30/10/2010 - 19:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heb geen ervaring met konijnen.Maar waarom buiten in een hok.Je hebt dan 2 konijnen maar verder niet veel aan lijkt me.

zo, 31/10/2010 - 21:22
phil2

Dag
Zo een 15jaar geleden een koppeltje dwergkonijnen laten loslopen in een
afgesloten tuin,een tijdje later kwamen er kleintjes aangehuppeld en ze
werden tam,kwamen zelfs naar de achterdeur om brood,maar op een morgen
kleintjes doodgebeden,de moeder ook en de vader zwaar gewond,er was
iemand met meer dan 10 katten verhuisd en had deze aan hun lot overgelaten.
Ik vermoed dat de hongerige katten de slachtpartij hebben aangericht,
vossen waren er toen niet in deze streek.Vooraleer je konijntjes los laat
lopen vergewis je voor mogelijke gevaren,het beeld van de gedode knuffels
vergeet ik nooit.
Mvg Philip.

ma, 01/11/2010 - 13:58
malou

Ten eerste raad ik je aan om niet zomaar bij een dierenwinkel of zogeheten speciaalzaak een konijn of 2 te gaan halen. Deze kunnen zoiezo al niet buiten, dan worden ze ziek en gaan ze dood als je er niet op tijd bij bent.

vaak blijkt dat deze diertjes toch drachtig zijn, of men krijgt ipv 2 vrouwtjes of 2 mannetjes, van elks wel een diertje mee, waardoor ze later voor nageslacht zorgen.

Om nog maar niet te spreken over de veel voorkomende problemen bij dieren uit dierenwinkels.

De afgelopen jaren heb ik bij diverse speciaalzaken en dierenwinkels konijnen voorbij zien komen met zweren en abcessen, te klein en te vroeg uit t nest, doorfok etc.

Als je het goed wilt doen zou ik of op zoek gaan naar iemand die echt bezig is met een bepaald ras konijn, en daar al geruime tijd verantwoord mee fokt. Deze kunnen je alle uitleg geven, vertellen hoe je je dieren goed kunt houden, en alles wat er bij komt kijken.

Als je je konijnen buiten wil gaan houden, in een zo open mogelijke ruimte, bv dus een open uit en inloop ren, zorg dan dat deze goed beschermd is van boven zodat katten je konijnen niet kunnen pakken of evengoed roofvogels e.d.

Geheid dat ze gepakt worden, heb het zelfs meegemaakt dat een kat een konijn gewoon door de smalle tralies van een konijnenhok heeft gesleurd.
Dat wil je echt niet meemaken.

Ook zijn er diverse konijnenopvangen in verschillende regio's, ga ook daar eens kijken voor een konijn, want ook deze diertjes hebben recht op een goed thuis.

Succes met beslissen en zoeken.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag