eten huisjesslakken andere slakken?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 21/10/2008 - 10:54
sammeke

eten huisjesslakken andere slakken?

Er is me gezegd dat huisjesslakken andere slakken eten. Is er iemand die hier meer over weet ? Als t waar is, zou ik deze slakken in mijn tuin zetten als natuurlijke bestrijding van de naaktslakken Maar nu durf ik niet, t klinkt me ongelooflijk en ik zie me daar al mooi m'n tuin vol slakken zetten. Alvast bedankt !

di, 21/10/2008 - 15:17
Berntdesign

Voor zover ik weet zijn er wel sommige naaktslakken die andere naaktslakken eten, maar van huisjesslakken heb ik dat nog niet gehoord.
Probeer je tuin eens vriendelijk te maken voor kikkers, paden, egels en vogels. Die zijn er dol op.

di, 21/10/2008 - 17:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk.De monddelen zijn hiertoe helemaal niet uitgerust.Je tuin inrichten zoals al is geadviseerd,lijkt me doeltreffender al zul je nooit helemaal van slakken afkomen,zelfs niet met bestrijdingsmiddelen.Natuurlijke bestrijding door natuurlijke vijanden en het regelmatig met de hand wegvangen is het meest aangewezen middel.

wo, 22/10/2008 - 01:52
sammeke

bedankt beiden voor uw gedacht, ik ben ermee geholpen. ik ga toch maar geen huisjesslakken uitzetten. t is zo dat er kikkers zitten, er is een klein beekje vanachter, vogels ook nogal veel en er zitten meerdere egels. maar er zijn natte hoeken en dus altijd slakken.ik was dus wel geinteresseerd in een afdoend middel maar ik ga verderdoen met ze zo veel mogelijk te vangen. nog eens bedankt, ik heb t forum pas ontdekt en heb al veel bijgeleerd. t leest zo plezant ook, t is zelfs verslavend

wo, 22/10/2008 - 03:34
Berntdesign

Het is inderdaad een leuk en leerzaam forum.
Zelf ben ik avonden zoet geweest door met een zaklantaarn ( bij vochtig weer) slakken te verzamelen). Emmers vol. Je dient die emmer dan wel heeel ver weg te legen, want slakken hebben het er voor over om wel twee kilometer terug te sluipen naar hun oorspronkelijke plek. Afgelopen voorjaar ben ik begonnen met het strooien van pireco-rups rondom de hostainfo-icon's en dat heeft wonderbaarlijk geholpen. Je moet dat wel regelmatig herhalen en het ruikt even een dagje naar de chinees, maar het is gelukkig volkomen milieu-onschadelijk en het werkt! De hosta's hebben er bij mij eindelijk weer eens vrolijk en vrijwel onaangetast bij gestaan.
Biervalletjes ( let op , ze drinken alleen maar Heineken!)zetten wil ook nog wel eens helpen, maar zelf vind ik dat een ietwat onsmakelijk karweitje. Succes.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag