Lijster

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 30/11/2010 - 21:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lijster

Al een paar dagen zie de ongelijke strijd tussen een lijster en een vlaamse gaai. De lijster is kampioen slakken vinden tussen stenen e.d.
Eenmaal een te pakken wordt hij kapotgeslagen op een steen, en jawel de Vlaamse gaai verjaagt de lijster en eet de slak op. Ik dacht dat vlaamse gaaien het meer moesten hebben van eikels en insecten?

di, 30/11/2010 - 22:09
kikkertje

Slimme gaai is dat....andere het werk laten doen....
Vlaamse gaaien eten normaal alles dacht ik....
Momenteel zijn er ook al een paar dagen 2 vlaamse gaaien in onze tuin.... samen met andere vogels(lijsters,merels,zwartmeesjes en andere mezen, roodborstje, mussen, vinken)maar ik heb een voederhuisje en veel andere lekkernije hangen....die door elk bezocht word....alleen de vlaamse gaai blijft op de achtergrond en moet hier wel zelf zijn eten zoeken....
Groetjes,
kikkertje

wo, 01/12/2010 - 11:27
Windop

De gaai is inderdaad een ''alleseter'' : een echte voedselopportunist en bovendien een intelligente vogel (net zoals kraaien en eksters). De officiële naam is tegenwoordig trouwens gewoon ''gaai'', dat ''vlaamse'' is niet meer nodig (juist is juist, zeker in deze communautair gevoelige tijden ... ;-)

https://tinyurl.com/y23v3bkb

Sommige vogelsoorten zijn zelfs gespecialiseerd in het stelen van voedsel, en dat gedrag heeft zowaar zelfs een naam : ''kleptoparasitisme'' :-)
Zie :

https://tinyurl.com/y5btpkda
https://tinyurl.com/kj42kt8

wo, 01/12/2010 - 11:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor de antwoorden.

Onderwerp gesloten