Welk beest zit er in mijn huis?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 28/01/2009 - 22:56
RdB

Welk beest zit er in mijn huis?

Muizen heb ik altijd wel gehad maar al enige tijd worden kelder en keuken belaagd door een ander dier. Mijn kat (oud en de muizen zat) laat het blijkbaar zijn gang gaan ondanks dat het haar voederbakje leegrooft. Daarnaast is het in staat een spitsmuis met val en al mee te sleuren (alleen de kop teruggevonden, rest muis was weg), knaagt uiteraard aan allerlei verpakkingen maar knaagt zelfs pakken vruchtensap open. Het sleept met een flinke aardappel (van keuken naar keldertrap) en heeft b.v. dit stuk uit een appel gebeten (zie foto). Zwarte rat?

Welk beest zit er in mijn huis?
do, 29/01/2009 - 00:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aan de bijt sporen te zien kan het een rat zijn,als het een zwarte is heeft u een probleem deze beesten zijn super intelligent en leren zelfs om gif te herkennen.Probeer een val te zetten.

wo, 04/02/2009 - 10:40
RdB

Mijn vrouw heeft hem eindelijk gezien: inderdaad een rat, al wilde die niet even blijven zitten voor verdere determinatie...

Iemand een goed idee hoe dat beest te vangen/doden? De (inmiddels geplaatste) rattenvallen worden keurig genegeerd ondanks dat ze precies in z'n loopspoor staan.

Ruud

wo, 04/02/2009 - 15:12
slakje

er bestaat een rattengif die naar chocolade ruikt is redelijk duur maar voor de meeste ratten is het toch goed genoeg. kheb ook eens gehoord van iemand die meel met cement vermengde (gewoon droog als poeder nog) en als de rat daar van eetzal hij vanbinnen als het ware verstenen

Onderwerp gesloten