Helder vijverwater maar toch alg?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 09/09/2019 - 17:56
Cees123 (anoniem geplaatst)

Helder vijverwater maar toch alg?

Ik heb mooi helder vijverwater, maar toch een eigenaardig probleem: vanaf ongeveer de middag komen er groen (rest-)alg (?) naar boven en vormt een hecht oppervlak op de vijver. Blijkbaar zakt het 's avonds weer want 's morgens is er niets meer van te zien. het water is helder, de waterwaarden zijn goed. Ik heb een grote filter, met bacterie, sponsen en UV-lamp. Extra zuurstof en waterval. Ook zuurstofplanten, 8 goudvissen en elritsen. Wie weet wat hier aan de hand is?? Ik denk géén draad- of zweefalg, want het water is altijd helder. Irritant zo'n mooie vijver die geteistert wordt door (kroos?)-plantdingetjes..... Wie herkent dit en weet een oplossing? (zie foto's 's morgens en 'smiddags: wat een verschil!!

'smiddags, vreemde deken van restalg (?), kroos of zoiets
's morgens, mooie heldere vijver, alles perfekt.
zo, 15/09/2019 - 20:32
René.W

Beste,

Het is inderdaad een beetje vreemd. Ik ken het zelf niet, en in 35 jaar vijver hobby ook nooit gehad. Is het mogelijk om met een zeer fijn netje dit eraf te scheppen, zodat het met de tijd minder word ? Anderzijds heb ik ook zelf vijvers gehad die helder waren, en toch algen hadden. Mij werd Green Control geadviseerd. Dit is een natuurlijke waterverbeteraar. Een kennis van mij met een grote koi vijver die geheel groen was, heb ik dit ook geadviseerd. Deze is erg blij met het spul, en ziet zijn vissen nu weer.

Misschien een optie om eens te proberen.

Succes Groet René,

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.