Planten over plastic rand (kruipend?)

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/07/2015 - 14:44
Miryana

Planten over plastic rand (kruipend?)

Hallo allemaal,
Ben nu langzamerhand super blij met mijn kleine vijver. Dit jaar van voortuin naar achtertuin verplaatst, vorig jaar alleen planten en mini beesten dit jaar super plantengroei, veel mini beestjes, kikkervisjes. Dit allemaal zonder een filter en het blijft het super doen. Nu mijn vraag: Het is een beetje een vage schaduw foto maar jullie zien de plastic rand van het vijvertje denk ik wel. Is er een kruipende plant/zaad die ik naast de rand onder de stenen kan planten die de rand dan wegwerken die mochten ze het water raken niet gaan wegrotten/schade aanbrengen aan de waterkwaliteit??
Ook heb ik een kleine waterval die ik met een beeklooppompje op zonne energie wil gaan laten draaien. Is er een kruipende waterplant die ik in de voorgevormde waterval kan laten groeien op bijvoorbeeld vijversubstraat die de bak mooi wegwerkt en ook nog filtert?
Groetjes Mirjam

Planten over plastic rand (kruipend?)
za, 11/07/2015 - 17:46
GreenConnection

Zoek eens op Lysimachiainfo-icon nummelaria, penningkruid. Groeit zowel boven als onder water.

zo, 12/07/2015 - 00:26
Anneloog

Kijk uit met penningkruid heb het ook en het woekerd enorm rap. Hier mijn natuurvijvers deels de rand laten begroeien met kruipflox-Phloxinfo-icon subulata.

ma, 20/07/2015 - 12:28
René.W

Er zijn verschillende plantjes die je als randafwerking kunt gebruiken. Zelf heb ik onderstaande weleens gebruikt. Het moeras vergeet-mij-nietje b.v ook in de waterval.
wederik (Lysimachiainfo-icon nummularia) Moeras vergeet-mij-nietje Ajugainfo-icon reptans
Zelf heb ik ook rotsplantjes gebruikt. Bij de vijver van mijn moeder heb ik zowel hoge alsook lage planten gebruikt. Ik weet alleen de namen niet meer.( zie pijlen ) Staan gewoon in en naast de waterval, en als randafwerking.
Gr. René,

Planten over plastic rand (kruipend?)
ma, 20/07/2015 - 19:16
GreenConnection

De witbloeiende plant is Cerastiuminfo-icon tomentosum, hoornbloem. Niet echt een plant voor in het water, maar voor de drogere plekken.

ma, 20/07/2015 - 21:49
René.W

Hoi Greenconnection, Via dit topic even een bedankje v'd naam van deze plant. Deze staat inderdaad op het droge, langs en gedeeltelijk over de randen.
Gr. René,

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag