bonsai ficus buiten of binnen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 22/09/2006 - 12:35
yve

bonsai ficus buiten of binnen

als blijkt dat mijn ficusinfo-icon een buitenplant blijkt te zijn waar en wanneer moet ik em dan binnen plaatsen.....ik ben n.l. bang dat als het straks te koud wordt voor deze boom buiten dat het binnen veel te warm is ....met de centraleverwarming aan....en ik heb nergens in huis een koele standplaats voor hem !?!

vr, 22/09/2006 - 14:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Ficusinfo-icon kan nooit een buitenplant zijn, tenzij het een Ficus carica is (vijg). Eeen slaapkamer zal toch niet zo warm gestookt zijn?

zo, 24/09/2006 - 16:20
korthaar

als ik het zo bekijk hebben wij dezelfde bonsai ficusinfo-icon met dezelfede problemen ik heb inmiddels ook de verkoper gebeld nl carlton deze zei dat er meer problemen waren met deze plant met name het bladverlies stelde zij voor om toch nog even de tijd te gunnen aan de boom en om te wennen lukt dit niet dan zou ik een tegoed bon krijgen en ze adviseerde mij om dan geen bonsai meer tenemen wat ik overigens wel jammer zou vinden succes er verders mee

zo, 24/09/2006 - 20:25
yve

dank je,....jij ook sucses ! korthaar ;)...........laten we hopen dat jouw plant ut nu net zo goed doet als de mijne ineens!;o....volgens mij issie geschrokken van dat ritje trug naar het tuincentrum hahahaaa...ongelovelijk géén blaadje meer!...
hij staat nu vlak naast de tuindeur en met mooi weer (zoals vandaag) lekker de deur open en frisse lucht!........hoop echt dat jouw plant ut ook weer naar zijn/haar zin gaat krijgen hoor! ;)

wo, 21/02/2007 - 12:43
ruudT

Vrijwel alle ficusinfo-icon soorten kunnen een flink deel van het jaar buiten staan. De overgang van buiten naar binnen i.v.m. de luchtvochtigheid valt reuze mee. Wat veel vaker tot een probleem leidt is de overgang van binnen naar buiten. Vensterglas absobeert alle UV licht en bij het naar buiten brengen van een Ficus leidt dat al snel tot verbrandingsverschijnselen.
Zet uw Ficus buiten bij bewolkt weer, of houd hem in de schaduw. Is dat niet mogelijk koop dan schaduwdoek bij uw plaatselijke tuincentrum (dat is een vitrage achtig spul dat 40 tot 60 % van het zonlicht tegenhoud) en span dat boven uw Ficus. Na een paar weken is uw ficus afgehard en kan het schaduwdoek eventueel weg. Denk eraan, een Ficus kan goed tegen de volle zon, maar het watergeven wordt in de zomer wél een enorme opgave. Voor een plant die tropisch is kan een Ficus erg lage temperaturen hebben. Zolang het overdag boven de 17 graden komt kan een ficus 's nachts tot 5 graden verdragen. Vuistregel: hoe kouder een Ficus staat hoe minder vocht hij wenst. Koud én nat is een killer.

Succes
Ruud

Onderwerp gesloten