bonsai valt uit

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 29/11/2004 - 10:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

bonsai valt uit

hallo. ik heb een ficusinfo-icon bonsai. nadat hij in de zomer uit begon te vallen, en ipv blad, groene spitsen begon aan te maken bleek dat te komen door gebrek aan zonlicht. Ik heb m toen steeds buiten in de zon geplaatst en hij bloeide weer op. Nu met het invallen van de korte dagen is ie weer aan het uitvallen, ondanks dat ie in de vensterbank staat en naar mijn idee al het licht krijgt dat er is.. moet ik met een kunstlamp aan de gang> ik heb de bonsai vanaf mei of moet ie al om gepot worden? ik hoop dat iemand kan helpen..

di, 28/12/2004 - 11:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een ficusinfo-icon-bonsai van mijn vriend gekregen, met de noodkreet: red hem alstjeblieft! Deze bonsai heeft hetzelfde probleem, afvallende bladeren dus. Aangezien ik vaak tegen dit probleem aangelopen ben met andere ficussen (ook niet-bonsai ficussen), denk ik nu wat de onderliggende oorzaak is: teveel water. Ficussen houden van een beetje droogte tussen de gietbeurten in, vooral in de winter. Nu ik de ficus van mijn vriend 1 keer per week water geef, zodat hij de kans krijgt een beetje uit te drogen, komen de nieuwe blaadjes weer terug. Hij was bijna kaal, maar nu pakt hij de draad weer op. Helaas wel iets te laat, want de onderste takken zijn dood, en hierdoor is de bonsai niet meer mooi in vorm.

do, 30/12/2004 - 16:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn Bonsai valt ook uit gelijk nadat ik hem had aangeschaft. Hij was prachtig maar viel geleidelijk aan steeds meer uit.
Te veel water of te weinig Ik weet het niet. Is deze Bonsai nou ter dode opgeschreven of kan het weer goedkomen?
We weten ook niet wat voor een soort het is Weet iemand te naam van deze boom? Bladeren lijken op die van een buxusinfo-icon.

Groetjes Petra

vr, 31/12/2004 - 13:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Omdat de bonsai bomen in een relatief lage pot gehouden worden, zal de wortelkluit sneller kunnen uitdrogen, waardoor een dagelijks watergift nodig is in de vorm van een fijne broes. En dan nog bij voorkeur `s avonds. Het grondmengsel hangt af van de grondsoort, maar vooral van de boomsoort. Als je dus zelf weet wat voor een boom het is, kun je op Google opzoeken welke bodem deze boom nodig heeft. Het basismengesel bestaat uit 1 deel leem, twee delen potgrond en twee delen fijn grind (2-4 mm). Het verpotten geschiedt tussen de 1 en 3 jaren. Misschien zit er iets bij, wat jullie bonsai te kort komt.

di, 04/01/2005 - 20:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo allemaal,

Door het aangaan van de verwarming, dus het droger worden van de lucht, hebben alle binnen-bonsai het op het ogenblik zwaar.

Goed sproeien en de luchtvochtigheid in de gaten houden.

Martin

za, 13/08/2005 - 13:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,zelf ben ik een grote bonsai-liefhebber.Ik heb zelf ook een ficusinfo-icon.Eigenlijk moet je je boom buiten zetten,zodat je boom zonlicht,regen en wind voelt.Je moet hem dan tweemaal daags water geven.Als dat buiten zetten niet helpt moet u de bonsai eens uit zijn pot lichten en de wortels bekijken:zijn ze aan het matten(ze maken een rand rond de aarde)moet u de bonsai verpotten:dat mag in dezelfde pot zijn of in een andere,maar u moet eerst de wortels uitkammen met een wortelhaak voor bonsai.Dan de wortels wat inkorten en de boom weer in de pot zetten.Controleer als u dat bezis bent ook eens de afwatering van de boom,als die niet goed is moet u een andere pot zoeken waarin grote afwateringsgaten zijn.Een laagje kiezelsteentjes op de bodem leggen is ook altijd goed.Uw bonsai in de winter wel binnen zetten op een goed verlichte plaats(zonder een lamp te gebruiken!).In de winter geeft u u boom om de 3à4 weken water,in de zomer na 2à3 weken.Ik hoop dat ik u kon helpen!Vele groeten en nog succes ermee!

za, 03/09/2005 - 23:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Ook wij zijn sinds kort de trotse eigenaren van onze eerste "ficusinfo-icon bonsai" prachtig is ie!
Hij staat nu 2 weken in huis en begint uit te vallen...waarschijnlijk toch te donker.
Maar als we hem buiten zetten ...krijgt ie dan niet te veel regenwater?( we hebben al speciale voeding gegeven )
help ons voor het te laat is!
Of moet ie onder een afdak?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag