Dracena wordt steeds bruiner

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/11/2004 - 12:52
cdepaus

Dracena wordt steeds bruiner

Help! ik heb vorig jaar een hele mooie dracena gekregen van mijn broer, ter ere van mijn verhuizing. een jaar lang heeft deze prachtig er bij gestaan maar nu...bijna alle blaadjes zijn bruin en toch krijgt ie voldoende water. ik heb geen idee hoe ik hem weer mooi kan krijgen. kan ik de bruine bladeren verwijderen? is er iets anders wat ik kan doen of kan ik beter een nieuwe kopen?

zo, 28/11/2004 - 21:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is redelijk normaal dat een Dracaena een deel van haar blad verliest. Maar bijna allemaal? Water kun je bij deze plant bijna niet te weinig geven, teveel daarentegen wel. Als hij te veel water krijgt verzuurt de grond (ook bij kalkrijk water) Kalk kristalliseert bovenop de grond en is zichtbaar als een witte aanslag. Hoe zit het verder met de voeding? In het groeiseizoen is dat toch een must. Heb je hem verplaatst? Tocht is funest voor elke kamerplant dus ook voor de Dracaena.

ma, 29/11/2004 - 08:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, er valt bijna geen blad uit; het wordt alleen bruin. De plant is niet verplaatst, staat niet op de tocht en krijgt hooguit 1 keer per week water; meestal zelfs nog minder want ik controleer altijd eerst hoe de grond aanvoelt. Af en toe doe ik pokon bij het water maar verder gebruik ik geen meststof. Kan het nog wel goed komen?

ma, 29/11/2004 - 21:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, nou heb je me toch! Daar weet ik ook geen antwoord meer op. Het spijt me. Hij gaat toch niet in de bloei komen. Van Dracaena weet ik het niet maar er zijn planten die alle kracht naar de bloei sturen en dan zou de boel wel eens bruin kunnen worden, maar nogmaals of een Dracaena dat doet?

di, 30/11/2004 - 13:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben één keer een Dracaena in bloei gehad in de huiskamer en daar werden niet meer of minder bruine bladeren gevormd dan anders... Dat zal het ook wel niet zijn.
Misschien een spintaantasting? Zijn er zeer fijne webjes te zien?

Pieter

do, 02/12/2004 - 13:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

De beste kans, om hem weer goed te krijgen is:
De potgrond moet doorgespoeld worden, dus de plant uit de sierpot halen en in de badkamer wel 4 of 5 maal zeer veel water geven.
Hierdoor lossen alle afvalstoffen op en worden weggespoeld.
Na het uitlekken geef je hem water met voldoende mest en zet hem op een zeer lichte plaats, zodat de fotosynthese optiemaal is.
Nu moet je hem niet al te veel water meer geven, zodat hij nieuwe wortels kan gaan maken.

Veel succes Jan Piet.

Onderwerp gesloten