Spoed: Bonsai Ficus verzorging

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/11/2005 - 00:09
etc.

Spoed: Bonsai Ficus verzorging

Ik ben nog volledig groen op het gebied van de bonsai, en heb deze ficusinfo-icon net een paar dagen en wat dringende vragen. Ik kreeg hem voor mijn verjaardag zonder enige info, hier moet ik zo snel mogelijk naar op zoek. Maar een spoedcursus zou fijn zijn. Bij ontvangst werd mij aangeraden de pot in een schaal met water te zetten, dit heb ik gedaan, maar nu heeft de ficus veel last van bladuitval bij de geringste aanraking. Naar mijn idee was dat dus niet goed. Wat moet ik doen met de bewatering? Ik heb hem op de vensterbank neergezet, ik denk dat daar wel voldoende lichtval is. Verder hebben de takken groene uitlopers van ongeveer 1-2 cm lang. Is dit een goed teken?

Alvast bedankt voor het redden van mijn ficus..!

wo, 16/11/2005 - 19:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

veel licht is goed,maar dat constant in het water staan zal wat teveel zijn..gewoon een ovale pot met een gat of 2 in van onder...en dan om
de 2 dagen water geven en laten uitdruppen onderaan..maak dat de bodem waar je boompje instaat het vocht goed opneemt..bij vochtig weer kan het 3 dagen duren eer hij droog staat,bij warm 1 dag...niet TE droog laten komen dus en dan water geven...elke dag een beetje kan ook geen kwaad...de ficusinfo-icon zal wel bladeren verliezen en er zulen nieuwe aangroeien,maar niet extreem veel verlies tegelijk,anders scheelt er iets..
..teveel water zorgt voor wortelrot bvb

vr, 18/11/2005 - 11:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helemaal mee eens, verder, de Ficusinfo-icon kan veel blad verliezen als hij een andere standplaats krijgt. Meestal komt hij er wel weer overheen.

succes

do, 24/11/2005 - 12:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

halllo ik bn esther ik zit op het wellantcollege in nl 2 ik heb een oderzoeksvraag, en dat is hoe kweek je rozen ik kan deze vraag helemaal nergns vinden dus als u er antwoord op weet wolt u mij dan mailen op evollmulleratwellmail [dot] nl alvast bedankt!@! :)

Onderwerp gesloten