Cactus stekken

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/06/2018 - 18:22
Frans99

Cactus stekken

Ik wil een cactus stekken en heb de scheuten die ik wil gebruiken al verwijdert, heb de uiteinden ingesmeerd met stekpoeder, dit vanwege dat men eens tegen mij zei dat dit niet alleen de wond beschermde maar ook een bescherming was wanneer men direct wilde oppotten. Klopt dit??????

Hoe lang moet ik de scheuten laten dragen als ik met stekpoeder niet direct mag oppotten?

Hoe kang duurt worrtelvorming ongeveer of is dat verschillen, want de plant stond in de zon en ik heb eigenweinig echt lichte plekken, zonder zon in huis.

Met vriendelijke groet

wo, 13/06/2018 - 18:24
Frans99

Gaat om drie verschillende soorten cactussen daarom geen foto en de namen ken ik niet. Sorry was ik vergeten.

wo, 13/06/2018 - 20:53
GreenConnection

Afhankelijk van de soort cactus, moet je toch de wond een aantal dagen laten drogen, ook al gebruik je stekpoeder. De bewortelingstijd hangt geheel af van de soort en is niet te voorspellen.. Dus toch handig om wat foto's te plaatsen.

wo, 13/06/2018 - 21:18
Frans99

Bedankt voor de reactie.

Ik ga wel een 2 weken wachten, want foto's gaat niet lukken, kom er net achter dat er een probleem met het toestel is dus moet dat eerst na laten kijken.

Lukt dat snel dan zal ik alsnog proberen er een te plaatsen anders, zet ik ze vanaf nu over 14 dagen in de grond.

Een kan ik omschrijven, maar of dat helpt, is een soort kattenstaart met witte haren, leden groeien per jaar 15 tot 20 cm en in totaal wordt hij niet hoger 45 tot 60 cm, komen bloemen aan, is een soort van kleine pink met aan het einde een heel klein bloemetje meestal; violet.

De rest is niet te beschreven lol is er een bij die groeit in bochten alle kanten uit. De moeder heb ik destijds opgekweekt van een stukje van 2 bij 1,5 dat was het enige nog groene stukje. Ik zal kijken wat ik kan doen aan foto's maar kan niets beloven.

Bedankt alvast.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.