Cactus stekken

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/06/2018 - 18:22
Frans99

Cactus stekken

Ik wil een cactus stekken en heb de scheuten die ik wil gebruiken al verwijdert, heb de uiteinden ingesmeerd met stekpoeder, dit vanwege dat men eens tegen mij zei dat dit niet alleen de wond beschermde maar ook een bescherming was wanneer men direct wilde oppotten. Klopt dit??????

Hoe lang moet ik de scheuten laten dragen als ik met stekpoeder niet direct mag oppotten?

Hoe kang duurt worrtelvorming ongeveer of is dat verschillen, want de plant stond in de zon en ik heb eigenweinig echt lichte plekken, zonder zon in huis.

Met vriendelijke groet

wo, 13/06/2018 - 18:24
Frans99

Gaat om drie verschillende soorten cactussen daarom geen foto en de namen ken ik niet. Sorry was ik vergeten.

wo, 13/06/2018 - 20:53
GreenConnection

Afhankelijk van de soort cactus, moet je toch de wond een aantal dagen laten drogen, ook al gebruik je stekpoeder. De bewortelingstijd hangt geheel af van de soort en is niet te voorspellen.. Dus toch handig om wat foto's te plaatsen.

wo, 13/06/2018 - 21:18
Frans99

Bedankt voor de reactie.

Ik ga wel een 2 weken wachten, want foto's gaat niet lukken, kom er net achter dat er een probleem met het toestel is dus moet dat eerst na laten kijken.

Lukt dat snel dan zal ik alsnog proberen er een te plaatsen anders, zet ik ze vanaf nu over 14 dagen in de grond.

Een kan ik omschrijven, maar of dat helpt, is een soort kattenstaart met witte haren, leden groeien per jaar 15 tot 20 cm en in totaal wordt hij niet hoger 45 tot 60 cm, komen bloemen aan, is een soort van kleine pink met aan het einde een heel klein bloemetje meestal; violet.

De rest is niet te beschreven lol is er een bij die groeit in bochten alle kanten uit. De moeder heb ik destijds opgekweekt van een stukje van 2 bij 1,5 dat was het enige nog groene stukje. Ik zal kijken wat ik kan doen aan foto's maar kan niets beloven.

Bedankt alvast.

Onderwerp gesloten