Cactussen water geven

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 05/06/2006 - 22:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cactussen water geven

Geachte allemaal,

Ik had een vraagje over cactussen met betrekking tot water geven. Is het zo dat kraanwater heel erg slecht voor cactussen is? Dit omdat er bepaalde stoffen in zouden zitten ofzo... Veel lees ik dat men beter regenwater kan gebruiken voor de cactussen, maar hoe moet dat in de zomer als het nauwelijks regent?

En als ik mijn cactus wil benevelen met een plantenspuit, moet dit dan ook met regenwater en niet met kraanwater, en moet dit iedere dag en in ieder jaargetijde.

Groet,

Peet

di, 06/06/2006 - 00:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

veel zoniet alle succulenten hebben een duidelijk nat/droog seizoen, meestal laten we in ons klimaat het droge seizoen samenvallen met onze winter..

Regenwater is beter dan kraantjeswater maar enkel omdat het minder opgeloste (kalk & magnesium)zouten bevat tenzij men in een erg industriele omgeving woont waar het regenwater sterk verontreinigd kan zijn.

Veel gieten met stadswater kan een invloed hebben op de zuurtegraad van de grond zodat men sneller dient te verpotten, nevelen of sproeien met kraantjeswater zal dan ook sneller witte "kalkvlekken" achterlaten op de plant iets wat met regenwater zelden of nooit gebeurt.

Men kan van kraantjeswater bijna regenwater maken .. vul een "dameskous" (pantybeen) met 50/50 turf en aktieve kool .. hang deze "pens" in een emmer of container met stadswater, de turf bindt de kalk en de kool bindt alle organische verontreiniging. je kan in dit water ei zo na tropische vissen kweken :-)

mvg
Willy

di, 06/06/2006 - 00:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik geef meestal water met regenwater of Aquarium water. Waar ik woon is het water zeer hard. Als ik de cactussen met kraanwater zou besproeien krijg ik allemaal witte vlekken.
In de winter geef je weinig tot niets water, als ze koud staan. Als ze in de huiskamer staan hebben ze wel water nodig maar minder dan in de zomer.

Groetjes Sonja

di, 06/06/2006 - 11:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt hier niet alleen tropische vissen in houden Willy. Ik heb met op dze manier voorbehandeld water, Tanganyka cicliden met zeer goed resultaat gekweekt, en zelfs discusvissen tot leggen aangezet. En het zijn niet van de gemakkelijke soorten, dat kan ik je verzekeren :-)
Mvg Andre

di, 06/06/2006 - 14:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

wel wel .. mijn "water" is dus nog veel beter dan ik maar kon vermoeden LOL ! Goed om weten dus !

thnx voor de updates

mvg
Willy

di, 06/06/2006 - 20:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

'avond allemaal,

Bedankt voor de tips & trucs. Ik had nog twee vragen; als cactussen kalkvlekken vertonen door beneveling met kraanwater, zullen deze er dan altijd blijven of zullen ze verdwijnen, en b. is het zo dat het gemiddelde slootwater beter als benevel- en water beter is dan kraanwater.

Peet

di, 06/06/2006 - 22:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met hetgeen er tegenwoordig allemaal in de sloten terecht komt, zou ik u dat zeker NIET aanraden.
Mvg

wo, 07/06/2006 - 16:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oke daar kan ik zeker inkomen.

Onderwerp gesloten