euphoria trigona stekken zoja hoe??

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 03/10/2005 - 21:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

euphoria trigona stekken zoja hoe??

ik heb vandaag een euphorbiainfo-icon trigona gekregen maar omdat de stammen aan de onderkant tot op zo`n 40 cm helemaal bruin waren en sommige zijscheuten slap hingen wilde ik proberen de nog levende scheuten te stekken.

mijn vraag is kan dit en zo ja hoe

groetje Ron

di, 04/10/2005 - 01:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Het is niet omdat de onderkant bruin is dat deze dood is hoor! Verhouting is een heel normaal fenomeen bij veroudering. En takken die slaphangen kan komen doordat de plant te droog stond. Stekken is helemaal niet moeilijk: snij een gezonde tak af en laat deze enkele weken indrogen en dan oppotten in redelijk droog mengsel. Oppassen met het giftige en irritante sap.
Pieter

wo, 05/10/2005 - 18:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben het helemaal met pieter eens, waarbij ik nog wil toevoegen dat, als je een tak afsnijd, deze nog beter als een soort speerpunt moet aanscherpen onder een hoek van ca. 45graden (of spitser) , om de plant een sterkere puls te geven niet alleen vanuit de kern wortels te maken. Hierdoor onstaat sneller een groot wortelstelsel.
Alleen als de plant verkleurd en week aanvoelt dan is er waarschijnlijk iets niet goed. (rot) ;-)

zo, 09/10/2005 - 00:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi ron
de goede scheutjes effe laten drogen en dan in licht vochtige grond planten en dan laten staan dan komen de worteltjes er aan

zo, 09/10/2005 - 13:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

als ik me niet vergis, is het belangrijk de stekken van euphorbiainfo-icon's net na het snijden te spoelen met water. mijn ervaring leert dat 'bebloede' stekken veel slechter bewortelen.
let op bij het snijden - ogen en handen bedekken is absoluut geen luxe.

groeten,
b

Onderwerp gesloten