wanneer kunnen cactussen naar binnen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 03/10/2005 - 20:51
edob

wanneer kunnen cactussen naar binnen

hoi allemaal ,wanneer zijn de cactussen in rust en kunnen ze naar binnen?en is het nou per oktober dat ze geen water meer mogen hebben of per november
en heeft iemand een antwoord op mijn aloe vraag,

ma, 03/10/2005 - 22:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nu geef ik geen water meer enkel nog eens vluchtig nevelen maar enkel 's morgens (als ik thuis ben = week einde) en als het belooft een heel zonnige dag te worden. De serre warmt dan vlug op en met de ventilatoren droogt de boel dan ongeveer tegen de middag of kort erna. Oppassen want de lucht is heel vochtig en iets droog krijgen wordt een probleem. Binnen brengen kan ik niet meer aka geen plaats maar toen dat nog wel kon was dat een taak voor het week einde van 1 november. Dikwijls moest ik dan op de frissere nachten wat bijverwarmen .. electrisch of met een petroleumkacheltje ..
.. en van Aloe ken ik niets :-)

mvg
Willy

di, 04/10/2005 - 14:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

willy

ik doe alleen de cactussen binnen die ongeveer 12graden moeten hebben maar gaf jij ze dan wel of geen water toen je je cactussen binnen had staan.
nevel je eigenlijk op de cactus grond of gewoon in de kasruimte.?

di, 04/10/2005 - 15:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Toen ik mijn planten nog binnen moest overwinteren werden die ook in het WE van 1 november aan de verhuis onderworpen. De overwinteringsplaats was echter een onverwarmde gelijkvloerse "kelder" (woon-nivo = +1)
De planten waren wel grotendeels in winterrust maar de potgrond was nog absoluut niet poederdroog. Dat wil zeggen dat de grond maar pas goed begon op te drogen halfweg januari van het volgende jaar soms wel to half februari afhankelijk van het weer. Dwz de buitendeur van dit lokaal (naar de tuin) werd open gezet telkens wanneer dat maar enigszins moegelijk was. De bedoeling was om vocht, lees schimmel, opbouw zoveel mogelijk te verhinderen. Om dat nog te verbeteren werden in de latere jaren ook nog ventilatoren bij opgehangen, kwestie van nog meer verluchting te hebben ook met als gevolg een snellere uitdroging. Water geven of nevelen in deze ruimte was altijd een probleem wegens de vocht-opbouw. Vooral de laatste weken (soms maanden, wegens slecht weer) voor de zomerverhuis waren altijd problematisch omdat te veel factoren ongustig werden voor de planten maar er valt te roeien met de riemen .. etc :-)

mvg
Willy

di, 04/10/2005 - 15:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

In de kas nevel ik op de planten (in de zomer, overal eigenlijk, vensters en al = gespannen "waterdamplucht") maar zodanig dat het op dauw lijkt ttz afzetting van heel kleine druppeltjes, 't moet (mag) er niet (meer) in beekjes aflopen :-)

mvg
Willy

wo, 05/10/2005 - 18:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb eigenlijk nog geen aloë gezien die puntgaaf is. De oorzaak van deze vlekjes weet ik (nog) niet. ook mijn plantjes vertonen dit.
meestal krijgen de wat oudere bladeren dorre punten die zich langzaam over het hele blad verspreidt. Als je dit niet mooi vind kun je het blad met een scherp mes zo dicht mogelijk bij de stam wegsnijden.

Onderwerp gesloten