Heb ik de juiste namen gevonden?

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 02/09/2008 - 01:42
Lord of Cantecroy

Heb ik de juiste namen gevonden?

Ik beheer een website met o.a. meer dan 1.000 natuurfoto's en ik heb onlangs een nieuwe pagina gemaakt met foto's van mijn (beperkte) cactus- en vetplantencollectie. Ik heb veel opzoekwerk gedaan en denk op eentje na alle juiste namen gevonden te hebben. Over de Acanthocalycium ben ik niet zeker, de andere denk ik juist te hebben.

Ik kom geregeld op dit forum kijken en heb mij vandaag geregistreerd om aan de specialisten op dit forum te vragen om eens naar mijn pagina te gaan kijken en te laten weten of de namen juist zijn...

De link naar mijn pagina is:

https://tinyurl.com/y4vasj6f

Alvast bedankt!

di, 02/09/2008 - 01:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook hier zouden de namen niet in kapitalen moeten, maar zoals bij de Campanulainfo-icon's al vermeld: ALOE ARISTATA moet zijn: Aloe aristata.

Overgens wel erg fraaie foto's!

Over de juistheid van de naamgeving kan ik weinig zeggen, daar cactussen niet tot mijn kennisgebied behoren.

di, 02/09/2008 - 01:45
Lord of Cantecroy

Is gebeurd :-)

di, 02/09/2008 - 20:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zag het: geweldig!

do, 04/09/2008 - 11:31
Angus

Van Fero's ken ik niets en heb ik dus geen flauw idee of de benaming juist is;
de rest ziet er naar mijn mening juist uit.
behalve de Aloe aristata en de Aloe vera, ik weet wel niet wat dan wel hun juiste namen zijn.
en bij de Astrophytums zou een v. of var. moeten geplaatst worden; dus Astrophytum myriostigma v. columnare en Astrophytum myriostigma v. nudum

do, 04/09/2008 - 14:41
Lord of Cantecroy

Ik heb de aanpassing uitgevoerd, maar ik heb wel een f. gebruikt omdat mijn website in wezen een engelstalige website is.

Wat de Aloe's betreft, ik denk dat de Aloe aristata toch juist is, want als ik afbeeldingen google, dan krijg ik zeer gelijkaardige foto's te zien. Over de Aloe vera ben ik inderdaad zelf ook niet 100% zeker...

Hartelijk dank voor de moeite!

do, 04/09/2008 - 17:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

In het Engels is var. ook var. (varieteit versus variety). Een f. staat voor forma. Wat in bovenstaande namen juist is weet ik zo niet,

Ruud

do, 04/09/2008 - 17:50
Lord of Cantecroy

Google is toch handig, ik heb het even ingetikt en het moet inderdaad 'var.' of 'v'. en niet 'f.'. De 'var' staat inderdaad voor varieteit en de 'f' voor 'forma' of groeivorm. Ik heb de namen inmiddels aangepast op de website.

Een voorbeeldje: bij de Euphorbiainfo-icon lactea f. cristata staat de 'cristata' voor 'grillig' of 'hanekamachtig' en verwijst dus naar een groeivorm en niet naar een ondersoort of varieteit.

Voila, weer wat bijgeleerd!

Dank voor de info, Ruud

do, 11/09/2008 - 17:04
Lord of Cantecroy

Op een ander forum (Henkhallo) wist Henk mij te melden dat de cactus waar ik van dacht dat het een Acanthocalycium is (zie foto) 90% zeker een jonge Melocactus zou zijn en de cephalium waaruit de bloemen groeien op de cactus moet nog komen.

Ik heb nu de soort Melocactus wat beter bekeken op het internet en het lijkt mij nu ook waarschijnlijker dat het een jonge Melocactus is.

Er blijken wel een 40-tal verschillende ondersoorten te zijn, ik had dan ook graag de ondersoort geweten. Ik dacht aan een Melocactus grueberi, een Melocactus ernestii, een Melocactus griseus, Melocactus bahiensis of misschien wel een Melocactus Neryi (ter info: hij heeft 10 ribben).

Kan iemand mij daarmee helpen?

Alvast bedankt voor de tijd en moeite!

Heb ik de juiste namen gevonden?
Onderwerp gesloten