Heb ik de juiste namen voor mijn campanula's?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 01/09/2008 - 21:40
Lord of Cantecroy

Heb ik de juiste namen voor mijn campanula's?

Ik beheer een website met o.a. meer dan 1.000 natuurfoto's en ik heb een pagina over mijn collectie Campanulainfo-icon's. Ik heb veel opzoekwerk gedaan en denk op 3 na alle juiste namen gevonden te hebben.

Ik kom geregeld op dit forum kijken en heb mij vandaag geregistreerd om aan de specialisten op dit forum te vragen om eens naar mijn pagina te gaan kijken en te laten weten of de namen juist zijn + een naam te geven voor de laatste 3 soorten Camapanula's op de pagina...

De link naar mijn pagina is:

https://tinyurl.com/y3cz6ews

Btw, er staan ook Platycodoninfo-icon's tussen, volgens mijn info behoren zij ook tot de Campanula's, of vergis ik mij?

Alvast bedankt!

ma, 01/09/2008 - 23:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Boeiende site met fraaie foto's!

Echter een paar kantekeningen wat betreft de naangeving.
De internationale afspraken op het gebied van de naamgeving zijn als volgt: soortnamen schrijven we met een kleine letter. Dus Campanulainfo-icon glomerata (niet Glomerata). Verder wordt de cultivarnaam tussen hooggeplaatste aanhalingstekens gezet. Dus: Campanula 'Lucky Star' (geen ).
Enkele tikfoutjes: Campanula glomerata 'Acaulis'( niet Aucalis).
Het is Campanula isophylla ( niet isophylia).
Campanula portenschlagiana ( niet portenschagliana)

Van de onbekende soorten is nr 1. mogelijk Campanula isophylla.

Platycodoninfo-icon behoort wel tot de familie der Campanulaceaeinfo-icon, maar is een apart geslacht, dus geen Campanula.

ma, 01/09/2008 - 23:51
Lord of Cantecroy

Dank je voor de reactie!

Ik zal de namen aanpassen volgens de internationale norm zoals je vermeldt, maar het vraagt wel wat werk omdat de grote titels met de sierletters gerenderde gif's zijn (en dus geen getypte html-tekst) en ik ze dus allemaal opnieuw zal moeten aanmaken. De gele tekst valt makkelijk aan te passen, dat is gewone html.

Of de onbekende soort nr. 1 Campanulainfo-icon isophylla is weet ik toch niet zeker. Het was ook mijn eerste idee, maar als ik deze vergelijk met de gekende Campanula isophylla op de pagina (waarvan ik zeker weet dat de naam juist is want er was een naamkaartje bij), dan heeft de onbekende soort nr. 1 behaarde blaadjes en stengels en de gekende Campanula isophylla niet, die is volledig glad. Je kan het verschil trouwens ook duidelijk zien op de foto's.

Wat de Platycodoninfo-icon's betreft, hier zal ik bij vermelden dat ze behoren tot de Campanulaceaeinfo-icon maar geen Campanula's zijn

di, 02/09/2008 - 00:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad een heel karwei, maar dan is het ook helemaal in orde!

Wat betreft Nr 1., de plant leek me echt op Campanulainfo-icon isophylla, zoals ik hem laatst zelf kocht als kamerplant, weliswaar geteeld met behulp van remstoffen, dus zeer gedrongen plantje. Op de beharing heb ik echter niet gelet. Het kan een nieuwere selectie zijn.

di, 02/09/2008 - 01:25
Lord of Cantecroy

Alles is aangepast :-)

Btw, ook op de pagina met cactussen en vetplanten heb ik de naamgeving aangepast volgens de internationale afspraken...

Nogmaals bedankt!

di, 02/09/2008 - 01:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geen dank! Als er ooit vragen zijn op dit gebied, dan weet je de weg!
Groet!

Onderwerp gesloten