het koel en donker wegzetten van cactussen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 26/09/2005 - 21:36
hondacivic

het koel en donker wegzetten van cactussen

In mijn verwarmde huis kan ik mijn cactussen niet koel overwinteren.
Kan ik dit wel in mijn garage doen zonder ramen? Of is het dan te donker.

Graag julie reactie

ma, 26/09/2005 - 22:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Licht in de winter is erg belangrijk voor cactussen, naar mijn mening nog belangrijker dan warmte.
Lichtgebrek zal je cactussen ernstig vervormen, en warmte in de winter niet, of in ieder geval niet zo erg.
Ik kan alleen maar zeggen dat je niet kan verwachten dat een van je planten zelfs maar een bloem zal laten zien na te veel warmte of te weinig licht.
Hiermee bereik ik hoogstwaarschijnlijk alleen jou, maar, als je planten koopt (of zelfs krijgt), denk dan eerst wat de planten nodig hebben, want het is onze taak ze juist te verzorgen, omdat wij ze in huis nemen en niet omgekeerd!

di, 27/09/2005 - 00:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

wel eigenlijk gaat er ook nog het verhaal van liefhebbers met exact hetzelfde probleem en die namen hun planten uit de pot, ervoor zorgend dat de grond kurkdroog was, rolden die in krangtenpapier en borgen die op in een donkere kist in de garage (vorstvrij) in het voorjaar werden de planten terug opgepot en terug gewoon gemaakt aan het licht, dit lijkt mij een sterk verhaal maar eigenlijk weet ik niet of dit lukt .. wat ik wel weet en dat lukt wel is de planten overwinteren in een koele kelder met kunstlicht en dat kunstlicht hoeft niet eens echt sterk te zijn. Ik weet dat het werkt want ik heb mijn ganse verzameling gedurende 20 jaar op die manier moeten overwinteren. Men levert dan wel sterk in aan bloeiwilligheid, zeker vergeleken met bvb overwintering in een hobbyserre, maar 't is beter dan niets !

mvg
Willy

di, 27/09/2005 - 00:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Enkele jaren terug overwinterden er verschillende cactussen in de kelder...donker en wat vochtig, maar fris. Nooit een verlies gehad daar, ook geen vervormingen of zo. Natuurlijk is dit niet met elke soort haalbaar. Ik deed dat met Echinopsis en Opuntia. In de garage (met 1 klein venster) staan er ook altijd een aantal. Ook nooit schade gehad tijdens de winter. Let wel: ze moeten volledig in de rust zijn eer ze binnengaan, anders zullen ze gegarandeerd etioleren. Als ze volledig in de rust zijn is metgeen groot probleem voor de meer gemakkelijke soorten. In het voorjaar zijn ze dan wel heel gevoelig voor licht! Meer gevoelige soorten (lees: alle soorten behalve Echinopsis en Opuntia...) zou ik toch wat meer licht geven.
Pieter

di, 27/09/2005 - 14:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hartelijk bedankt voor jullie reactie.

Ik laat mijn cactussen maar in de huiskamer, zonder bloemen zijn ze ook mooi.

mvg. wanda

Onderwerp gesloten