hoe vaak water geven

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 20/07/2005 - 21:41
edob

hoe vaak water geven

ik geef mijn cactussen in de kas 1keer per week water en 1keer per maand een beetje voeding is dit eigenlijk wel genoeg dat 1 keer per week water geven
ik zoek trouwens nog een goede aluminium kweektafel van 140cmlang en 60cm breed ,heeft iemand nog een tip waar ik dat kan kopen en trouwens ik ben met een homepage begonnen die over mijn hobby van cactussen gaat best leuk om dat te doen.

wo, 20/07/2005 - 22:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi

Ben ook pas sinds april bezig met cactussen. Ik persoonlijk geef ze een keer per maand water, uitgezonderd mijn Kalanchoe tubiflora, Aloe sp. en mijn grote Opuntia-soort. Ik geef liever een keer per maand water omdat je dan geen risico (bijna niet) hebt voor wortelrot (als je niet te veel giet uiteraard). Maar ja, eigen keuze.
Geen idee waar je zo'n tafel koopt eigenlijk :/.

Groetjes
Michiel

do, 21/07/2005 - 10:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

oke verrasend dat je maar 1keer per maand water geeft ,ik ga eerdaags 3weken op vakantie en je weet dat het watergeven dan een probleem is vooral als je het uit handen geeft van iemand die geen groene vingers heeft, ik heb ook wel veel oputina's dus die moeten dan wat meer water hebben maar de cactussen kunnen dus wel 3weken zonder.ik heb ook nog twee tomaten planten in mijn kasje die kunnen uiteraard niet 3weken zonder water.
michel heb je ook cactussen met kleine potten of alleen maar grote potten.

do, 21/07/2005 - 13:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

voor wat het waard is .. de meeste cactussen houden een korte zomerslaap in onze "hoogzomer" dat is ruwweg de maand augustus .. de luchtvochtigheid is dan laag(lager) en het is meestal warmer dan gewoonlijk .. dus water geven is in deze periode dan ook nooit een probleem (tenzij het schroeiend warm is dan dient er best geneveld te worden, ideaal is 's avonds en eventueel 's middags om de boel af te koelen .. water dat verdampt slorpt warmte-energie op !)
Eens begin september gaat de luchtvochtigheid drastisch de hoogte in wat meestal een fikse hergroei bevordert ..
.. enne .. nooit vergeten .. er gaan er meer dood van te veel dan van te weinig .. ze zijn er op gebouwd, op dat "te weinig" :-)

mvg
Willy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag