koud weer houd aan

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 16/03/2006 - 13:41
edob

koud weer houd aan

Beste cactus liefhebber
Zoals iedereen wel weet blijft het maar koud in nederland,ik merk dat ook omdat ik mijn pertroleum kacheltje langer aan moet houden dan verleden jaar.
Zaterdag heb ik nog twee cactussen opgepot en dat is toch geen probleem ?
Ook vraag ik me af hoe nu te doen met watergeven ,eind maart zou je volgens mij kunnen beginnen met watergeven maar als het zo koud blijft dan kan dit toch niet?

do, 16/03/2006 - 16:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, beste Edob, we weten het niet alleen, maar we voelen het nog ook. Ik verwarm deze winter mijn kasje met een elektr. ventilatorkacheltje en het gaat prima, de temperatuur schommelt rond de 6 graden, maar ik wordt bang als ik aan de stroomrekening denk. De zon, als 'ie schijnt, maakt het echter wel in korte tijd zo'n 20 tot 25 graden. Dus gauw het raampje een beetje open.
Mijn cactussen staan er goed bij en ik heb zelfs langs de potrand al kleine beetjes water gegeven. Maar als straks het weer omslaat en het wordt warmer en de cactussen gaan weer groeien, dat kan je in hun kruintje zien, dan gaat de gieter erover en maak ik alles weer nat als na een regenbuitje.
Je kan nu best een cactus oppotten in vochtige grond, maar niet in natte grond, want dat is riskant.
Ik ben al geruime tijd bezig met 's avonds een dronk uit te brengen op het goede weer, terwijl mijn vrouw kritisch toekijkt. Ja, je wil toch je best doen hè?

do, 16/03/2006 - 15:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ompotten kan wel als de gebruikte grond voldoende warm en droog is ..

Water geven is volgens mij nog steeds uit den boze alhoewel bij volle zon de temperaturen in de serre reeds een flink stuk boven de 25C uit lopen ..

Geduld is een mooie deugd :-) Zolang de nachten vrieskou vertonen blijft de gietkan bij mij "op slot"

mvg
Willy

Onderwerp gesloten