kunstmatig licht

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 15/06/2006 - 12:47
annelies1

kunstmatig licht

Ik zit mijzelf af te vragen of je ook cactussen binnen kunt houden dmv kunstmatig licht.
Ik zat zelf te denken aan een daglicht TL met UVa.
Weet iemand of dit evntueel zou gaan werken of dat dit niet het juiste licht is voor de cactus.

do, 15/06/2006 - 14:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het kan wel maar het enige ernstige probleem waar u tegenaan loopt is de lichtintensiteit .. cactussen en succulenten zijn zonneliefhebbers en houden van heeeeel veel licht. U zal zich eventueel moeten beperken tot soorten die in de half-schaduw groeien om te beletten dat de planten gaan "doorschieten" tot spichtig dunne en bleke "dingen" ..

mvg
Willy

vr, 16/06/2006 - 19:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik ga volledig akkoord met parodias,
er is iemand op een engelstalig forum die dit heeft geprobeerd met speciale lampen (die vorming van cellen stimuleren ofzoiet...)
maar al deze cacti begonnen te etioleren...
je kan het zoals parodias zegt misschien wel proberen met andere weinig-licht-behoevende-sukkulenten-...
mvg,
Angus

za, 17/06/2006 - 10:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, dan gaan mijn cactussen gewoon lekker naar buiten.

za, 17/06/2006 - 13:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

BTW .. wat wel kan (en dat heb ik meer dan 20 jaar gedaan) is de planten in de zomer in een buitenverblijf zetten (een hobbyserre bvb) en ze in het najaar goed afharden zodat ze in volledige winterrust gaan en ze dan in een koele ruimte onder kunstlicht overwinteren. Je moet dan wel de truks leren om te beletten dat je planten in deze situatie gaan groeien en als je veel planten hebt kost je dat jaarlijks 2x een grote verhuis. Ik had ong 12 TL lampen op 50cm boven de planten hangen. je moet wel voldoende verluchting voorzien EN ventilatoren om de warmte van de lampen af te voeren als de buitentemperaturen ong boven de 5-7 graden komt anders warmt je lokaal op en gaan de planten in groei .. :-)
.. en BTW in 't voorjaar moet je sterk afschermen (3-4 weken) anders is de boel meteen gekookt en gebraden bij de eerste felle zonnenschijn ..

HTH
Willy

Onderwerp gesloten