Senecio himalaya

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/02/2007 - 19:38
catootje

Senecio himalaya

Wij hebben zo'n anderhalf jaar geleden een Senecioinfo-icon Himalaya gekregen. Toen een lief klein plantje, nu een uit model gegroeid exemplaar. Hij doet het dus eigenlijk tè goed naar mijn zin.
Mijn vraag: kan ik deze plant snoeien of doe ik hem dan tekort (figuurlijk)?
Catootje

Senecio himalaya
vr, 02/02/2007 - 11:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

't Is ook nooit goed. Uw Senecioinfo-icon is een prachtig exemplaar. Natuurlijk kun je hem terugsnoeien en de stam zal dan weer uitlopen. Of hij daarna net zo fraai weer wordt is afwachten.

vr, 02/02/2007 - 22:42
catootje

Nee hoor; gelukkig is het juist heel vaak goed!
Ik ben alleen helemaal niet bekend met dit soort planten en kon die uitschieters niet echt waarderen.... Maar als ik nu lees dat de plant er juist prachtig uit ziet, dan zal ik er eens met andere ogen naar kijken.
Nog verder tips hoe ik deze plant het beste kan verzorgen, hoe hij het meest tot z'n recht komt?
Is dit een plant die je solo neerzet of komt 'ie mooier uit met soortgenoten?
Misschien onnozele vragen in de ogen van kenners, maar ik wil het graag leren...
Catootje

vr, 02/02/2007 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo uitgegroeid, staat de plant solo waarschijnlijk het best. Ik denk dat je hem prima verzorgde! Welke tips moet ik daar aan toevoegen? Je zou hem kunnen planten in een grotere pot met wat keien aan de voet. Past wel bij de plant; helemaal Himalaya!(persoonlijk zou ik dat kaartje er vanaf halen; je weet nu hoe hij heet en hoe je hem moet verzorgen!)
Groet,
Henk

za, 03/02/2007 - 19:12
catootje

Dank Henk!
Mijn Senecioinfo-icon gaat in een grotere pot en ik leg er wat mooie stenen (uit het buitenland, maar helaas niet van de Himalaya) bij.
Ik laat 'm op zijn eigen, vertrouwde plaatsje bij het raam staan.
Catootje

za, 24/02/2007 - 19:19
Alberto

Een goed idee om hemwat ruimte aan de voeten te geven ! Fantastische plant heb je ! Wees messchien wat zuiniger met meststof en zeker nu je hem verplant( hebt) . Normaal gezien moeten deze planten, behorende tot de succulenten, die in de natuur droogte periodes hebben spaarzaam water en meststof krijgen .
Indien je de kop er uit snijd dan bekom je zeker een plant met VELE zijarmen en dit zou wel zijn uiterlijk niet tengoede komen. Anderzijdszou je de afgesneden stukken , na indrogen van de wonden en als dit gebeurd tijdens de lente, wel kunnen oppotten om niewe planten te ontwikkelen.
Nog vele groetjes,
Albert

https://tinyurl.com/y2do552u

do, 08/03/2007 - 11:21
catootje

Dank je wel voor alle extra info!
Ik denk dat ik de plant voorlopig nog maar niet snoei, vooral omdat hij er nu zo goed uitziet (door jullie, kenners, weet ik dat nu). Het lijkt me leuk om volgend jaar lente het stekken eens te gaan proberen.
Groetjes, Catootje

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag