vraag voor Parodias

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 24/07/2004 - 17:05
pieter_cactus

vraag voor Parodias

Je sprak me over dat rood gesteente dat je ook gebruikt. Dat dat in de limburg uit steenkoolafval wordt gewonnen. Is dat hetzelfde als ze soms gebruiken op opritten etc als rode gravier? Ik dacht daar onlangs aan als ik in Gent in het citadelpark die steentjes op de grond zag liggen. Ze lijken er in elk geval enorm goed op!
Pieter

za, 24/07/2004 - 22:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

idd .. maar ondertussen hebben we de resultaten gezien van een paar experimenten die we hier gedaan hebben met dat spul en op middellange termijn is dat materiaal niet aan te raden. We waren de mening toegedaan dat het goed te gebruiken was maar ik denk dat het te veel zwavelresidus bevat die de grond "vergiftigen" .. in potgrond waar de steentjes inzitten wortelen de planten maar een 2-3 cm diep .. in vergelijkbare grond maar met gebroken baksteen wortelen de planten los door de pot ..
'k ben dus vandaag in het tuincentrum steensplit en limburgs grind gaan kopen :-)

zo, 25/07/2004 - 18:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

En wat als ik die steentjes voor gebruik eens met achtereenvolgens een zuur en een base zou wassen? Dan zouden de meeste reactieve groepen er toch moeten afzijn zeker?
Jullie kunnen dus baksteengruis kopen? Ik heb dat hier nog nooit gezien en ik heb dus de voorbije jaren uren bezig geweest om met een zware hamer bakstenen in kleine stukjes te slaan...
Pieter

zo, 25/07/2004 - 21:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wel een alternatief voor de zuur/base was-operatie is ze gewoon een jaar buiten in de regen laten liggen ..
en voor de gemalen baksteen .. kijk eens uit naar kippen of duivengrit .. op een aantal plaatsen is dat gewoon gebroken baksteen met een anijsgeurtje weliswaar maar dat is best leuk :-) ... en ik heb ook jaren baksteengruis "geklopt" ..:-) :-)
moest men ergens nog een firma vinden die het spul aanmaakt(e) voor de aanleg van tenisvelden ..
ps verschiet niet van de prijs van de duivengrit ..

willy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag