zaadjes

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 20/02/2006 - 22:43
xenake

zaadjes

Hallo

Vorig jaar kocht ik een cactus die veel hevige roze kleine bloemetjes kreeg,het was de 1 ste keer dat een cactus bij mij bloeit..Over een week of 3 zag ik aan die cactus dat er percies zakjes aankwamen eerst groen dan roos,ik heb er 1 afgetrokken ,laten drogen en er zitten zaadjes in,nu sinds deze week staat er terug z'n zakje met zadjes aan.....Moet ik gewoon de zakjes laten afvallen?dan laten drogen en kan ik ze dan opnieuw zaaien?komen er veel van die zakjes aan?

alvast bedankt
groetjes

di, 21/02/2006 - 15:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vermoedelijk heeft u een Mammillaria zeilmanniana, in de bloei gekocht en nu heeft u besjes (zakjes) aan uw bolcactus. In principe komen er net zoveel besjes aan als er bloemen waren, als ze allemaal bestoven zijn. Die kunnen er lang aanzitten tot ze rood worden en verdrogen. Ze zijn te zaaien, maar dat is niet eenvoudig.
Succes!

di, 21/02/2006 - 22:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik kan mij bijna niet voorstellen dat het uitzaaien van deze zaadjes een probleem zou kunnen zijn .. (zeker niet als het een M zeimanniana zou zijn) .. en wat let je .. 't is leuk materiaal om mee te experimenteren, 't alternatief is de ganse zaak in de vuilnisbak deponeren en dan heeft niemand er wat bij geleerd .. wat mij betreft, proberen maar je zal wel zien waar je uitkomt en lukt het niet, helemaal geen man overboord :-)

enkel een idee
mvg
Willy

wo, 22/02/2006 - 13:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Een tip om de zaadjes er eenvoudiger uit te halen: laat de vruchtjes niet volledig verdrogen, maar haal de zaadjes eruit als het vruchtje net begint te verschrompelen. En de zaadjes goed schoonmaken met wat keukenrol tot al het vruchtvlees eraf is.
Pieter

wo, 22/02/2006 - 19:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo
Alvast bedankt voor jullie goede raad ..
Ik ga proberen de zaadjes te zaaien,maar wacht eerst nog wat tot ik er meer heb.
Ik weet niet welk soort cactus het is ,ik heb even een foto toegevoegd.

groetjes

zaadjes
wo, 22/02/2006 - 21:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Xena,

Je plant is vrijwel zeker een mamillaria maar het is absoluut geen M zeimanniana, wat je niet veel vooruit helpt natuurlijk :-)

mvg
Willy

wo, 22/02/2006 - 22:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Willy heeft gelijk, het is een mammillaria. En met zekerheid mam. muehlenpfordtii (oude naam celsiana). De zakjes noemt men bessen en je kan ze eraan laten zitten tot ze wat uitgedroogd zijn. Zo is het makkelijker om de zaden eruit te halen.

do, 23/02/2006 - 18:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo

Bedankt voor jullie hulp,nu weet ik ook de naam van mijn cactus,zo kan ik er ook wat over opzoeken.

Groetjes Xena

do, 23/02/2006 - 22:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Opgepast Xena .. het zaaien van succulenten is een ziekte binnen de ziekte :-D eenmaal dat je daarvan gebeten wordt kom je er zeker nooit meer vanaf :-)

veel plezier !
mvg
Willy

Onderwerp gesloten