algemeen bemestingsplan clematis

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/05/2005 - 10:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

algemeen bemestingsplan clematis

Ik lees op het forum allerlei bemestingsmogelijkheden voor de clematisinfo-icon. Koemest, kunstmest, vloeibare bemesting.
Ik bemest de mijnne alleen in maart met koemest. Moet ik meer mesten? En wat verstaat men onder vloeibare bemesting? Is dat gewoon zo'n Pokon flesje voor door het gietwater? Ik zou graag willen weten hoe vaak en waarmee je de clematis door het jaar heen mee mest.

bedankt!

Irisinfo-icon

do, 05/05/2005 - 10:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

montana,macropetela's en alpina's na de bloei. Alle Clematissen verder in Maart. Grootbloemigen na de bloei zaden uitknippen, eventueel twee stengeldelen erbij afknippen als die er zijn.Deze weer mesten voor de nabloei.
Verder alle planten mesten eind Juni . Ja en dat andere is inderdaad een pokonflesje als je de moed kunt opbrengen elke week. Niet op de plant gieten

do, 05/05/2005 - 18:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij jonge planten kun je het beste beginnen met 10:52:10 voor wortelvorming. Hierna met 10:30:20 voor vorming van knoppen. In het bloeiseizoen met 20:20:20. Dit doe je om de 2 tot 3 weken. Dit is mest die je oplost in water.
Je kunt rustig op de wortels gieten omdat dit een fabeltje is. Mijn clematissen die ik voor kruisingen gebruik, staan in potten en daar giet ik gewoon op de wortels en in deze pottten staan ze jaren. Geloof niet in fabeltjes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag