clematis met welke andere klimmer?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 14/02/2011 - 23:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

clematis met welke andere klimmer?

Hallo,
Ik heb een clematisinfo-icon armanii gekregen en die wil ik tegen onze schutting plaatsen. Op het zuiden.
Nu wil ik eigenlijk een leuke klimmer erbij zetten, zodat ik het grootste gedeelte van het jaar bloemen heb tegen de schutting.
Ik heb het wel eens bij iemand gezien: witte en rode bloemen door elkaar, ik weet alleen niet meer welke klimmer er tussen stond. Heeft iemand een suggestie?
Wij hebben kleigrond.
Groeten Marga

di, 15/02/2011 - 00:02
peterplant

De Clematisinfo-icon armandii is een hele vroege bloeier, dus zal het niet makkelijk zijn om twee kleuren tegelijk door elkaar te krijgen. Je komt dan al gauw bij andere vroegbloeiende Clematis. Wellicht leuker om er een later bloeiende Clematis bij te zetten. Kijk eens op de site van Jan van Zoest.
Hoe er rekening mee dat de Clematis armandii bij strenge vorst in kan vriezen en zelfs bevriezen, dus wel beschermen. Afgelopen winter heeft mijn Clematis armandii niets geleden, verleden winter is hij tot aan de grond afgevroren.
Hou er ook rekening mee dat alles door elkaar groeit en dat het dan wel lastig is om te snoeien. Zelf heb ik er de Clematis ´Paul Farges´en de Clematis viticella ´Purpurea Plena Elegans´ doorheen groeien, maar dat is in de lente wel een werk om de boel weer netjes te krijgen.

wo, 16/02/2011 - 19:30
marga123

Dank je wel voor je reactie. Ik ga denk ik voor die laatste klimmer wat een beetje paarse bloemen heeft.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag