bananenplant

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 04/09/2004 - 02:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

bananenplant

Afgelopen zaterdag een mooie grote bananenplant gekocht. Thuis gekomen in een grote pot gezet, nu beginnen een aantal bladeren helemaal geel te verkleuren. Wat kan dit zijn? Gevolgen van transport en verhuizing? De plant staat niet in direct zonlicht, een beetje in de schaduw maar dat zou volgens het tuincentrum geen probleem zijn. Kan hij toch te donker staan? Moeten we hem in het begin juist wel veel water/mest geven of juist niet?

za, 04/09/2004 - 23:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste,
U bent de zoveelste op dit forum die problemen heeft met een bananeplant. Hier dan nogmaals wat hulp!
Uw plant heeft waarschijnlijk een temperatuur schok gekregen. Ja ze kunnen een zonneslag krijgen maar ook een verkoudheid (haha!) Nu zult U gans zeker deze gele bladeren verliezen. Uw plmant staat gans zeker in turf (bijna zuivere) Dit is natuurlijk een te vermijden substraat, enkel te gebruiken door beroepsmensen die de voeding hieraan kunnen aanpassen. Laat de plant zonder watergeven gedurende drie of vier dagen rusten op een zeer lichte plaats. Daarna gaat U naar een GOED(!) tuincentrum en haalt een zak potgrond voor geraniums. U neemt één emmer van deze grond U voegt er 1/3 emmer grof rijnzand (3/5mm) aan toe alsook 1/3 emmer met fijn gemaakte leem indien je een open haard hebt kun je een klein handje vol assen van hard hout (eik of beuk) bij mengen. Wanner U geen leem hebt (U kunt er bij mij komen halen ) kun je dit ook vervangen door gewone tuingrond (opgelet voor onkruid zaad!) op voorwaarde dat U geen zanderige grond hebt in de tuin. U moet nu natuurlijk ook meststof toevoegen aan die samenstelling. Het voordeligste is (indien voor U mogelijk) een greep gedroogde stalmest door uw substraat te mengen. Haal nu voorzichtig uw plant uit zijn pot, neem een tuinslang en zonder gebruik te maken van het pistool voorzichtig de wortels van de plant uitwassen met een zachte waterstraal (gewoon uit de slang) . De wortels goed nazien op parasieten en wortelrot. Onder in uw GROTE pot legt U tweevingers grint daarboven begint U met een goede laag potgrond zet er dan voorzichtig uw banaan op en verder aanvullen met uw mengeling substraat. Bij het vullen zeker niet duwen op de grond maar wel nu en dan de pot eens op de grond kloppen. Na twee dagen moogt U de plant water geven en na een tweede watergifte kunt U de pot met uw substraat verder bijvullen tot op drie vingers van de boord. Wanner ik nu spreek van een grote pot dan heb ik het over een pot ter grote van een normale emmer, dus 10 à 13liter.
Indien nog meer uitleg, graag tot uw dienst
Albert

za, 11/09/2004 - 01:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Albert,

Hoe vaak heeft een beetje bananenplant (75cm) water nodig en met welke hoeveelheid? Ik heb hem inmiddels in een pot van ruim 20 liter zitten.
Dient dit water lauw te zijn?

Dank,
Aad

vr, 26/08/2005 - 20:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb al 6 jaar bananenplanten in min tuin staan. Ze verdwijnen elk jaar in de winter en komen elk jaar terug.
Ze wrden in goede zomers 2 mtr hoog en stekken te over. Doe het stekken in het voorjaar met een stek die eerst afsteekt en 4 weken later oppot,

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag