Bananenplant wordt slechter

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 24/06/2009 - 20:53
ellenhubert

Bananenplant wordt slechter

Een week of twee geleden stelde ik een vraag over mijn bananenbomen. Die kregen nadat ze buiten geplaatst waren zwarte vlekjes. Een reactie was dat dat een goed teken was. Maar nu we weer twee weken verder zijn is zijn de planten zienderogen monder aan het worden.

Ze stonden binnen in een pot in de origniele tuinaarde, eromheen terracottakorrels. Verpot naar een tien cm grotere pot en ook nu weer aangevuld met kleikorrels. Ze krijgen regelmatig een goede plens water. en ze zijn bemest met wat gewone kunstmestkorrels voor tuinplanten.

Ze staan niet de hele dag in de zon. Degene die het meest in de zon staat is er het ergst aan toe.

Wie geeft ons weer moed?

Meer fotos zijn voorhanden.

Bananenplant wordt slechter
wo, 24/06/2009 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de planten eerst binnen stonden, zijn ze geen felle zon gewend en treden er verbrandingsverschijnselen op. Hou ze voorlopig in de schaduw.

do, 25/06/2009 - 13:50
jeremaine

De donkere vlekken die duiden op gezond blad is op de foto ook zichtbaar, zeg maar het blad welke het meest omhoog staat, daar zijn die normale vlekken zichtbaar. Jammer dat het overige blad zo verbrand is.

vr, 26/06/2009 - 20:42
slakje

dit is toch de musa acuminata... ik houd die soort binnen en ze zijn super gezond ... liefts gedroogde koemest geven .. beter dan die kunstbrol

za, 27/06/2009 - 01:17
peter

Dit is inderdaad verbranding. De bladeren die er aan staan toen hij nog binnen stond mag je als verloren beschouwen. Maar geen nood met deze temperaturen en voldoende water maakt hij wel nieuwe bladeren aan buiten die wel tegen de volle zon kunnen.

Peter

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag