Bougainville

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 31/10/2008 - 01:04
janwam

Bougainville

Ik heb dit jaar voor het eerst een Bouganville gekocht en deze heeft uitbundig gebloeid.
Sinds 3 weken heb ik hem naar binnen gehaald voor de winter, maar nu laat hij veel blad vallen (hij is bijna kaal).
Hij staat in een vrij lichte ruimte waar het ongeveer 15 graden is.
Is dit normaal dat dit gebeurd?
En anders wat kan ik hier aan doen?
Groet Janine

vr, 31/10/2008 - 09:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zie mijn antwoord voor de Tibouchina,

Ruud

di, 25/11/2008 - 17:40
kraikkonen

Beste janine,

Bouginvilles overwinteren best onder een temperatuur die tussen de 5 en de 10 graden overdag ligt. Nu zul je merken dat (uitzonderingen daargelaten)dat precies ongeveer de temperatuur in Nederland is. Ze kunnen echter niet tegen sterke vorst. Wanneer je bij het Gardameer in Italie komt, kom je schitterende exemplaren tegen terwijl het ook daar 's winters makkelijk een graad of 6 vriest (nu zelfs al). Ik heb vorig jaar voor het eerst een bouginvilla in de vaste grond gezet onder een afdak, eigenlijk een soort nis. Met de benodigde voeding is de plant deze zomer volledig en prachtig in bloei gekomen, sterker nog, hij bloeit nu nog. Mijn advies daarom is om de bouginville om een wat koelere plaats te zetten, maar wel om de vorst te blijven denken. Wanneer je bouginville te warm overwinterd zal deze niet meer uitlopen in het voorjaar. Wanneer je je echter aan de juiste temperatuur houdt, heb je komend zomer weer prachtige bloemen.

Groetjes Luut

Bougainville
wo, 26/11/2008 - 01:09
ed ressiv

Hallo
Vergis je niet met het vergelijken van vorst in Italie en in Nederland.
We hebben hier meestal een hoge luchtvochtigheidsgraad waarop er gemakkelijk vorst kan volgen, in Italie zal det met meer droogte gepaard gaan dan hier. Het pakt hier dikwijls veel harder aan voor de subtropische planten, sorry maar helaas.
Liefst als het kan voor de vorst naar binnen en koel overwinteren, de bladeren gaan er dan af, of warmer overwinteren de bladeren blijven er dan aan maar dan moeten ze ruim voor de vorst al naar binnen. Zoals hiervoor bij Luut al is gezegd ook niet te warm.
Eigen ervaring.
groetjes
Hans

wo, 26/11/2008 - 11:32
kraikkonen

De winters in het noorden van Italie worden zwaar overschat. Omdat het gardameer tegen de alpen aanligt, komt er soms onnoemelijk koude lucht uit de alpen. Ook kan het er dagen achter elkaar regenen. Ik heb er een jaar gewoond ivm met werk en het was er soms dagen achter elkaar nat, grijs en mistig. Dus voorwat de luchtvochtigheid en vorst geef ik je geen gelijk. Wel als je een paar 100 kilometer zuidelijker in de richting van Rome gaat. Daar zie je rond deze tijd zelfs nog groene bomen.

De bouginville is mischien in verschillende soorten verdeelt, daar wij meermaals de plant op huiskamer temperatuur of iets koeler hebben proberen te laten overwinteren, is nooit gelukt. Mischien moet Janine best lering trekken uit haar eigen aankomende ervaringen.

Was mijn link van de olijfbomen overigens de goeie Hans?

Luut

(p.s: nog zo'n mooi plaatje - Limone sul garda )

Bougainville
do, 27/11/2008 - 01:15
ed ressiv

Het is inderdaad prachtig.
Hans

do, 27/11/2008 - 01:26
ed ressiv

Dag Luut
De link naar de olijven was correct, de URL is de juiste, ik kon hem nergens meer vinden.
Bedankt ik heb hen nu opgeslagen, zodat ik er anderen ook mee verder kan helpen.
Groetjes
Hans

do, 27/11/2008 - 01:28
ed ressiv

Dag Luut
jou uitleg van de winters in Noord Italie was voor mij vreemd, nooit te oud om te leren zie je maar weer.
Groetjes
Hans

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag