Canna's

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 20/02/2005 - 04:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Canna's

De eerste neuzen van de canna's steken boven de grond.(binnen hoor,in de turfmolm,maar toch) Dit jaar een aantal in de volle grond proberen. Het waren flinke knollen geworden verleden jaar,een beetje in stukken getrokken en apart opgekweekt.Met dank aan HP (die ik helaas nooit meer op dit forum zie).

De kleine oleander in de volle grond staat er nog steeds fris groen bij (alleen bodembedekkig) En -6 als laagste temp gemeten.Het is ook nog niet echt winter geweest natuurlijk.

za, 05/03/2005 - 20:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

BTW . Eerst de wortels kwamen boven ! En ik heb ze echt met de goede kant boven gezet ! Snap er niets van. Maar ze groeien goed verder. Misschien zijn een beetje de weg kwijt na 4 maanden op een donkere koude zolder.

zo, 06/03/2005 - 20:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Harry ,

Ik heb ze allemaal op zolder liggen , ik doe niks met turfmol ofzow. Ik leg ze op zolder daar is zeer koel , denk een graad of 2 a 4. Met overdag gewoon licht erbij , is een klein raampje dus niet al te veel. Maar is niet geheel donker.

Aangezien na tijdgebrek had ik de knollen boven op zoler neergelegd en niet gescheurd. Nu ben ik gaan tellen na me geleverd canna's uit de filipijnen. Ik denk dat ik aan een aantal van zo'n 400 ga komen als ik ze ga scheuren.

Ook zitten er nog wat in de grond deze winter , waarbij ik kijk of ze boven komen ... Denk eht wel want hier is de eerste 2 cm van grond nauwelijks bevoren geweest ...

Greetz robbin

Greetz robbin

Onderwerp gesloten