Cordyline Australis

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 15/07/2010 - 13:08
palmfanatico

Cordyline Australis

Beste mensen,

Ik ben van plan een paar Cordyline Australis te kopen, nu is mijn vraag, zijn er mensen met ervaring
ermee in volle grond? is het een beetje goed te doen in nederland? of is het iets wat gedoemd is te
proberen? (ik heb er wel een en ander over gelezen, maar echt ervaringen nog niet kunnen vinden,
ook wijkt de min temperatuur waar deze planten tegen kunnen per website heel erg af.

Groetejezz Marco

do, 15/07/2010 - 18:56
marc50

Hoi

Sinds een paar jaren heb ik verschillende soorten cordyline in mijn bezit.
Mijn ervaring is dat de groene soort ( australis) in volle grond , mits in de winter een afdakje , zodat de kroon beschermd blijft van vochtigheid , deze een vaste stek verdiend .
De soort indivisia- breder blad met oranje middenstreep - momenteel 2 jaar in volle grond - doet het uitstekend mits afdakje in de winterperiode , en is volgens mij meer bestand dan de australis .De wintertemperatuur was hier max 15 graden onder nul
Gekleurde soorten zijn best te houden in kuipjes . Bij vorst gaan ze in mijn tuinhuis onverwarmd overwinteren , wat tot nu toch lukt.

Marc

do, 15/07/2010 - 19:05
kristof p

in mijn klimaat ;-) hoef ik C. australis en indivisa niet te beschermen al hadden ze wel wat lichte schade na de laatste winter maar niets ernstigs. groeien doen ze als kool. tot -8 is onbeschermd te doen. de indivisa kan meer vorst aan maar groeit wel een stuk trager dan de australis.

plant ze wel als ze klein zijn zonder stam. zo maken ze een dikker stam aan die dan op zijn buurt beter tegen langdurige vorst kan. groot hoef je ze ook niet te planten. mijn grootste C. australis naderd nu de 3m en werd geplant in 2007 als enkele sprieten van 20/30cm hoog.

gr
Kristof

Onderwerp gesloten