De musa's zijn weer in het land!

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 27/04/2009 - 17:15
jeremaine

De musa's zijn weer in het land!

Het aanbod van de Musa Basjoo's valt dit jaar tot nu toe best wel tegen. Afgelopen zaterdag heb ik er 2 gekocht, ter vervanging van het kapotgevroren exemplaar van vorig jaar, waar tot nu toe ook nog steeds geen leven uit de grond komt. Deze keer betaalde ik E 27.50 per stuk, voor slechts een dun stammetje van circa 80 a 90 cm hoog. Gekocht in Leusden bij Eurofleur.

Ter vergelijking, vorig jaar betaalde ik voor een forser exemplaar met een dikkere stam van circa 1.30 mtr slechts Euro 17.50 bij dezelfde zaak.

ma, 27/04/2009 - 17:59
Frankko123

Wat een oplichters. Spul groeit als kool en hoeft i.p. weinig te kosten. Bij Oosterik te Denekamp heb je kleine exemplaren (hoogte +/- 50cm) voor EUR 5.- per stuk.

ma, 27/04/2009 - 18:24
jeremaine

Ik wist gelijk dat ik te veel betaalde, echter zag ik zojuist via Marktplaats nog een aanbieder die nog meer vraagt, maar ja... ik heb het toch maar gedaan, want als ik het halve land moet afrijden om goedkoper uit te zijn heb al snel een halve tank brandstof opgereden en dan heb ik ook geen voordeel meer.
Ik heb het wel gemeld dat de prijs nogal gestegen was t.o.v. vorig jaar, als reactie kreeg ik dat het aan de veilingsprijs lag.

ma, 27/04/2009 - 20:07
VEKEN

De stookkosten waren deze winter ook veel hoger.

wo, 29/04/2009 - 15:21
jeremaine

Dus begrijp ik hieruit dat de Musa Basjoo vaak gewoon uit ons eigen landje komt en geen import is? Ik hoop dat de mijne in ieder geval wel snel naar een acceptabele hoogte gaat groeien, nu is het maar zo'n ielig dingetje... De grond heb ik in ieder geval goed bemest.

za, 02/05/2009 - 14:11
peter42

Ik bel de tuincentra al weken gek, maar er is tot op heden geen buitenbanaan te krijgen, en kreeg ik gisteren te horen dat dat pas half mei wordt. Dit vanwege de dan warmere temperaturen, en de kans dat we nachtvorst krijgen dan wel voorbij is.
Ook op marktplaats zijn de hobbykwekers schaars te noemen, en die paar die er zijn, vragen ook dik 30 euro voor een stammetje van een meter, dus hou ik m'n hart vast wat de tuincentra zometeen durven te vragen.
Verder heb ik al nieuwe grote potten klaar staan, en zat ik te denken om
ze als volgt te vullen. Eerst een laag van die steentjes erin, dan een laagje potgrond, dan wat koemestkorrels, dan weer een laagje potgrond erin, en dan weer koemestkorrels, enzovoort.
Is dat goed?

za, 02/05/2009 - 15:07
Tropi Ro

Het is dat je te ver weg woont (ik Amsterdam) anders had je er zo 1-tje mogen komen ophalen.
Als je zorgt dat er onderin de pot steentjes liggen dan kan je de pot vullen met bemestegrond, tuinturf, compost, hand gedroogte koemest, beetje beender- en bloed meel, dit goed vermengen en je hebt een prima grond sammenstelling om de Basjoo de hoogte in te laten schieten. Dan na 3 tot 4 weken gooi ik er koemest korrels bij en herhaal dit elke 2 weken en zorg dat de grond vochtig blijft. Ik doe het op deze manier al jaren en ze groeien er goed van.

Gr, Ro

za, 02/05/2009 - 15:49
peter42

Hoi Tropi ro, erg aardig dat aanbod van je, maar helaas niet te doen aangezien ik in tilburg woon. Hier is wel 1 tuincentrum die 3 banaanen heeft staan met een dikke stam van iets meer dan 1 meter, maar daar staat geen basjoo op, en hebben de bladeren allemaal gele randen, en willen ze er 40 euro voor hebben, en dat ga ik van z'n lang zal ze leven niet betalen voor een gewone banaan.
Ik hoop dan maar dat straks de overige tuincentra geen woekerprijzen
gaan vragen, en hoop ik dat er dan wat hobbyisten in mijn buurt wat op marktplaats gaan aanbieden.

za, 02/05/2009 - 20:45
Subtropical

het gaat alweer hard, dit is een foto van een paar weken terug inmiddels zitten er al meer bladeren aan

De musa's zijn weer in het land!
Onderwerp gesloten