Experimenteren

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/03/2016 - 00:54
Wansh

Experimenteren

Experimenteren met zaadjes is zeer fijn!! iemand enkele voorstellen voor bepaalde plantjes die mooi en leuk zijn om te zien groeien? Waar koop of kan ik het best zaden verkrijgen?

za, 12/03/2016 - 23:02
werfleider

Probeer eens gewoon wat litchee (Litchi chinensis) of dadels (Phoenix dactylifera) te kopen in de supermarkt; is gewoon nog lekker om te eten. De zaden (pitten) kan je gewoon zaaien. Google daarvoor eens op het internet: info genoeg. Veel succes

zo, 13/03/2016 - 03:21
Goudviskweker

Zaai eens wat zonnebloempitten of mais. Altijd leuk om uit te proberen, en de vogels in je tuin hebben er ook nog wat aan.

zo, 13/03/2016 - 12:03
Libosa

Je vraag is wel heel breed gesteld, want waar denk je zelf aan: tuinplanten, 1-jarigen, groente of kruiden, waar gaat je voorkeur naar uit...?
En wat groeit en bloeit mooi? Sommige planten zijn mooi om het blad, andere om de bloem en dan hebben we het nog niet over de kleur van bloemen.. Wil je hoge planten of juist kleiner, mogen ze zich makkelijk uitzaaien, zodat het steeds terug komt.
Zo in het wilde weg wat noemen vind ik lastig, zelf kijk ik op Internet en in het tuincentrum naar de zaadzakjes, spreekt de bloem me aan en is de beschrijving duidelijk, beslis ik of ik die zaadjes eens ga proberen. Ik zou dan ook zeggen, loop eens een tuincentrum binnen en ga eens kijken bij de zaden, die nu volop aanwezig zijn.
Ik zit opeens te bedenken, dat je dit onder exotische planten heb gezet, dus is mijn antwoord ook ietwat te breed genomen ;) Maar ook bij het tuincentrum verkopen ze wat zaden van exotische planten, maar echt specifiek zul je waarschijnlijk moeten kijken op een site van een zaadhandelaar van exotische planten. En als iets je lijkt, kun je op Internet de ervaringen van anderen daarmee lezen, waarop je dan je keuze kunt bepalen, waarmee je gaat experimenteren.
Succes!
Groetjes Lily

zo, 13/03/2016 - 19:33
werfleider

wansh zet zijn vraag bij exotische planten , dus veronderstel ik dat het de bedoeling is om zo'n planten te proberen. Zelf heb ik bv. een Phoenix dactylifera, of echte dadelpalm, uit een dadelpit die ik +/- 15 jaar geleden gegeten heb!

ma, 14/03/2016 - 20:43
Wansh

Bedankt allemaal!! Lychee en dadels hmmm nog niet aan gedacht... Proberen waard zeker nu ik weet dat een dadel aan een palm groeit :)
Grts Wansh

di, 15/03/2016 - 13:52
werfleider

foto van vandaag, nog in de winterberging: staat sinds vorig jaar in een 150liter pot.

Experimenteren
di, 15/03/2016 - 19:14
Wansh

Ziet er schitterende plant uit!!! kan niet wachten tot mijne boven komt ;)

Onderwerp gesloten