hallo, nieuw hier, nu: peper en suikerplanten

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 25/07/2010 - 00:56
pluijmen

hallo, nieuw hier, nu: peper en suikerplanten

hallo,

ik ben een nieuw hier, ik ben al een tijdje exotische dingen aan het proberen te planten, soms komt er een beetje onkunde om de hoek kijken, en soms gaat het okee...

nu ben ik bezig met adjuma pepers, heb ze geplant, vrij laat eigenlijk, maar het gaat wel okee denk ik... ze worden in ieder geval goed vertroeteld.. het zijn er wat veel omdat ik niet verwachtte dat alle zaadjes uit zouden komen, dus mijn achtertuin ziet er uit als een adjuma plantage (114 planten).. ik wilde niks weggooien dus heb ik ze allemaal maar gestekt.. iemand die tips heeft over voeding goede afwikkeling en hoe ik ze ga laten overwinteren (ik ga echt geen 114 peperplantjes in mijn huis zetten), alles is welkom... ik heb nu alleen nog geen bloemen of dingen wat vrucht zou moeten worden of wat dan ook gezien, misschien is het nog te vroeg, misschien doe ik wat fout...

binnenkort wil ik ook beginnen aan suikerplanten, deze kiemen moeilijk heb ik begrepen, dus moet ik speciale aarde hebben ? speciale voeding ? of wat dan ook ? nu kan het nog, want met de winter zullen ze al wat gegroeid zijn, en deze wil ik dus wel binnen zetten, omdat ik het hele speciale planten vind... iedereen wilt de ontwikkelingen volgen omdat ze het niet geloven, dus daar wordt aan gewerkt. op het zakje staat dat ze onder glas moeten, maar dat heb ik helemaal niet... de pepers zijn ook zo uitgekomen, en wou dat met de suikerplantjes ook proberen... of is het raadzaam toch iets in elkaar te zetten ?

bedankt iedereen, en ik hoop nog een mooie leerzame tijd te hebben op dit forum...

groetjes Johan

ma, 26/07/2010 - 14:37
moesje

Hallo Johan,

Volgens mij moeten peperplantjes warm staan, anders overleven ze 't niet, en dragen ze ook geen vrucht. Als er nog geen bloemen zijn, denk ik niet dat het er nog van gaat komen dit seizoen. Pepers moet je geloof ik vroeg (februari) voorzaaien en warm (kas) bewaren tot half mei. Na september wordt 't dacht ik ook weer te koud in Nederland.

Wat bedoel je met suikerplanten? Stevia? Als de zaadjes zo niet uitkomen, kun je een heel klein kweekkasje (A4-formaat) proberen.

Ik ben vorig jaar begonnen met groente- en fruitplanten, en ik heb al geleerd dat teveel zaaien een beginnersfout is :-). Je zou het boek the Square Foot garden eens kunnen lezen.

Onderwerp gesloten