hoe overwinteren jullie de musa basjoo

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/06/2006 - 15:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe overwinteren jullie de musa basjoo

hoi,

ik heb vorig jaar een musa basjoo gekocht en in de tuin geplaatst maar nou is de stam helemaal afgevroren en is er maar 1 uitloper aan..
dit wil ik niet meer..
hoe doen jullie je musa inpakken en de hele stam bewaren?
ik heb al eens gehoord dat je hem in het najaar moet uitgraven en in een koele garage zetten?

zo, 04/06/2006 - 16:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is heel simpel.....stuk gaas om de stam en die vul je op met stro....de bladeren knip je eraf en ikzelf heb er takken van mijn kerstboom bovenop gelegd.......ik heb nu weer een prachtige musa in mijn tuin staan........Nooit plastic gebruiken......
als het weer voorjaar wordt en het niet meer gaat vriezen uitpakken en het bruine zachte gedeelte (erin knijpen totdat je bij het harde stuk komt)erafhalen (dus het kan zijn dat er een stuk stam af moet) maar in no-time gaat ie weer uitlopen.

zo, 04/06/2006 - 22:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat het eigen blad al een prima bescherming biedt. Zo deed ik het jaren met Canna's; het blad liet ik gewoon over de wortels liggen na de eerste nachtvorst. Het ziet er wat rommilig uit, maar werkt perfekt. Maar dennetakken werken ook prima!

ma, 05/06/2006 - 00:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Klopt helemaal, maar als je de banaan een groeivoorsprong wilt geven en/of je wilt hem zo groot moghelijk hebben zorg je dat een deel van de "stam" behouden blijft, zoals texeltje omschrijft..
Beide manieren zijn dus goed; het is maar net wat je wilt..

Chris

ma, 05/06/2006 - 01:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

jah dat is waar maar volgens mij is de vraag of je hem ook kunt overwinteren in een koude garage met alle bladeren eraf?als dat de vraag is kan ik je daar geen goed antwoord op geven..
volgnes mij is het wel mogelijk..
niet?

ma, 05/06/2006 - 01:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

dan moet je daar natuurlijk wel de bladeren vanaf knippen..

ma, 05/06/2006 - 12:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij ons staat de musa basjoo nu sinds 3 jaar in de volle grond en ook wij beschermen hem in de winter door er draad (ruim) omheen te zetten en op te vullen met bladeren. De eerste twee jaren heb ik het oude blad er na de eerste vorst vanaf gehaald maar dit jaar heb ik die ook laten zitten en er is eigenlijk geen verschil met voorgaande jaren. Als het in de winter te lang regent dek ik hem wel tijdelijk af omdat de bladeren anders gaan liggen rotten om de voet van de musa en dan gaat hij schimmelen.
Groetjes Beppie

ma, 05/06/2006 - 14:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb hem 1 jaar in de garage gezet wegens verbouwing, temperatuur net even boven het vriespunt.....niks aan gedaan ook de bladeren er niet afgeknipt....hij bleef gewoon doorgroeien....

Onderwerp gesloten