howea (Kentiapalm)

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 23/09/2006 - 23:24
sonnie

howea (Kentiapalm)

Bij het vieren van onze verhuis heb ik van mijn ouders een mooie palm gekregen: Howea forsteriana Kentiapalm. De verkoper had verteld dat ik 1 keer in de week wat water moest geven en om de drie weken wat voedsel. Ik heb dat nu al zo'n 4 weken gedaan en nu merk ik dat er een volledig blad verschrompeld en verkleurd. Wat heb ik verkeerd gedaan? Te veel water? Te weigig water? Staat de plant op een verkeerde plaats in huis? Graag dringend advies!

za, 23/09/2006 - 23:51
kroisos

hoi,

ik heb zelf ook een kentia palmpje, voorlopig laat ik hem buiten op een lichte plaats staan tot de eerste nachtvorst, ik geef hem toch elke dag een beetje water (tenminste als het niet regent) en dat lijkt hem te bevallen. binnen zou ik hem op een lichte plaats zetten maar niet in direkt zonlicht en de aarde vochtig houden.
misschien staat hij in een pot waar het overtollig water niet uit kan vloeien wat zeer slecht is voor gelijk welke palm (wortelrot). als dat het geval is zou ik hem overpotten naar een pot met gaten in de bodem en in goed drainerende grond. kijk ook eens of je geen sporen van ongedierte of ziektes kunt zien op het verkleurde blad, ik geef voor de zekerheid toch iedere nieuwe plant een behandeling tegen ziektes en insekten...beter voorkomen dan genezen é.

Onderwerp gesloten