Is het nog niet warm genoeg of ....

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 30/03/2005 - 15:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is het nog niet warm genoeg of ....

Dag tuinliefhebbers, ik heb in mijn serre al diverse Musa Basjoo's, Sikkimensisen en Canna's opgekweekt tot kniehoogte. Vanaf welk moment kan ik ze in de volle grond gaan zetten ?

wo, 30/03/2005 - 20:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan nu met deze tempatuur wel. MAARRR zet ze eerst nog even in de schaduw (in de pot). Want de zonnestraling is te sterk (uv-verbranding), Zelfs als ze achter glas in de zon hebben gestaan,want glas houdt uv-straling tegen.(daarom word je ook niet bruin achter glas). Een week of twee in de schaduw,dan een week halfschaduw. (een uur of drie vollezon per dag) En dan moet het lukken. Kijk uit voor nachtvorst !

do, 31/03/2005 - 00:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kan ze gerust buiten zetten. Let wel even op de tip van Harry. Eeerst een aantal weken in de schaduw en dan gelijkdelijk zonniger plaatsen. Ik heb mijn planten al weken buiten staan. Ik heb geen serre en plaats al mijn planten waarvan ik verwacht dat ze de winter buiten niet doorkomen (en dat zijn er veel (bezit ongeveer 60 verschillende soorten palmen)) in de schuur of op zolder. Mijn planten gaan dus bij de eerste zonne stralen weer naar buiten. De basjoo zou ik gewoon in de volle grond plaatsen. De sikkimensis daarin tegen kan beter naar binnen, alhoewel er mensen zijn de ze gewoon buiten in de volle grond leten staan (wel beschermt).
groeten I

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag