knopval Medinilla

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 27/05/2007 - 11:16
TiesieNogEens

knopval Medinilla

Hoi beste,
Ik heb reeds gekeken bij ton Hannink hoor, maar niets gevonden over knopval. Heb de mijne gekocht in een vreselijke staat op een rekje bij een groentehandelaar met nog meer planten in een vreselijke staat voor 2€. Ik herkende Medinilla, had er slechte ervaringen mee, maar voor 2 € wou ik het nog eens proberen, heb hem een ruimere pot en nieuwe universele bladgrond gegeven. Twee takken had hij, nu heeft hij 6 bloemen! Van dankbaarheid gesproken.
Mooie lange trossen, maar van zodra de roze knopjes gingen openspringen zijn ze beginnen afvallen, één van de zes is al leeg, een tweede is half.
Ik heb niets maar dan ook niets veranderd. Ik geef water als hij droog aanvoelt, hij is niet van plek veranderd, heeft geen zichtbare ziektes, krijgt regenwater, wordt regelmatig beneveld. Krijgt geen direct zonlicht maar staat in de buurt van een lichtkoepel, dus natuurlijk licht van boven in een overigens erg lichte kamer waarvan één muur volledig glas.
Moet ik hem voorlezen uit Jip en Janneke?

zo, 27/05/2007 - 13:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jaaaa, en dan van Jip met de taart!

De eigenlijke bloemen bloeien niet zo lang; de schutbladeren geven gelukkig de meeste sierwaarde. Wat je fout doet, kan ik niet beoordelen. De verzorging lijkt me prima.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag