nogmaals overwinteren Phoenix Roebelini

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 05/10/2005 - 12:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

nogmaals overwinteren Phoenix Roebelini

ondanks dat ik dit forum danig heb uitgespit ( ivm tegenstrijdige tips)nog een aantal vragen
betreffende overwinteren van de Ph.Roeb.
kan ik deze plant beter naar binnen halen en of moet deze dan nog water krijgen en ja hoe vaak dan wel niet of kan ik hem beter onder de veranda beschut inpakken bij vorst ?moet ie dan toch nog water krijgen want hij staat tenslotte droog en uit de tocht.( en waarmee inpakken) en bij het inpakken volstaat het om alleen de stam met wortels in te pakken ,of moeten de bladeren worden opgebonden? wie kan mij evt tips geven over bemesten hoe vaak? waarmee? en waneer?
weet iemand toevallig een site waar ik me verder kan verdiepen in deze materie. ( vorig jaar nml een PH. Roeb. verloren in de winter,
vandaar dat ik deze winter wat beter voorbereid wil zijn)

wo, 05/10/2005 - 16:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey Pentdew,

De Phoenix roeb. is totaal niet winterhard. Dus als zeker wilt zijn dan haal je de palm naar binnen. In de meeste info over de palm staat dat deze enkele graden winterhard is, maar ze zeggen er niet bij dat dit alleen onder ideale omstandigheden is.
Ik haal mijn P. roeb. meestal naar binnen wanneer de vorst begint. Ik zet hem dan in een onverwarmde kamer. De grond laat ik zo droog mogelijk, maar omdat deze palm toch wel wat water behoeft geeft ik toch wel één keer per week een beetje water en besproei ik hem regelmatig. Bemesten doe ik eigenlijk alleen in het voorjaar. Meestal geef ik wat koemest korrels of wat beendermeel. Ook besproei ik al mijn palmen twee keer per jaar met HB101.
Ik zou de palm niet op de varanda laten, dat wordt waarschijnlijk dan weer een teleurstelling. Als je dan toch buitenpalmen wil zou ik voor andere soorten gaan. Bijvoorbeeld Trcachycarpus fortunei of wagnerianus. Die behoeven weinig tot geen verzorging.
Via googel kun je op veel informatieve sites komen over inpakken van exotenplanten, maar ik ben nog nooit info tegen gekomen over het inpakken van een roebelinii.

Groeten Toni

do, 06/10/2005 - 07:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op diverse braderieën, markten en tuincentra etc.. wordt zowel de Ph. Roebelinii als de Ph. Canariensis verkocht als winterhard. Als je de handelaren hierop aanspreekt verschuilen ze zich achter de groothandel. Daar zou gezegd worden dat ze volledig winterhard zijnde. BELACHELIJK EN PURE GELDKLOPPERIJ. Als ze maar geld verdienen, ze zitten nergens mee.

Onderwerp gesloten