Phoenix canariensis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 30/07/2008 - 00:56
ed ressiv

Phoenix canariensis

Hier de Phoenix canariensis, Zaterdag 25 juli 2008 gekocht als aanbieding bij de Albert Heijn voor € 9.95, een prijs die nauwelijks te geloven is.
Daarna ging ik potaarde halen en daar stond een gelijke plant maar iets kleiner voor de prijs van € 70,=.
Als hij dus aanslaat is het een koopje geweest.
PS. het was in Veghel
Ik wil zulk een bericht jullie niet onthouden.
Groetjes
Hans

Phoenix canariensis
wo, 30/07/2008 - 13:23
mariekeg

hoi!

Gefeliciteerd met je aankoop!

Vorig jaar hadden ze ook al de Phoenix Canariensis en Washingtonia robusta in de aanbieding. Hebben ze dit jaar misschien ook nog andere soorten?

Ik had twee Phoenixen gekocht en drie Washingtonias. De Phoenixen waren erg slecht geworteld en vielen zo om in hun potje. Inmiddels hebben ze wel een kluit gevormd, dus toch geen slechte aankoop voor tien euro. De Washingtonia's doen het erg goed.
Mijn moeder had er echter ook twee gekocht, in een ander filiaal overigens, en daarvan is er een dood gegaan en de ander heeft lelijke vormen: buiten proportioneel grote bladeren die halverwege treurig naar beneden hangen en bovendien geen mooie frisse kleur blad maar een beetje gelig. Ik vroeg mij nog af of dat zou kunnen komen door het verschil in kwaliteit van de aangekochte planten (misschien in het ene filiaal gezondere/sterkere planten dan in het andere filiaal) of misschien toch door de verzorging.

Mijn Washingtonias heb ik verpot in een iets grotere pot, aangevuld met cocopeat. Mijn moeder heeft ze direct in hele grote potten gezet, aangevuld met tuinaarde. Nadat de ene palm kapot is gegaan hebben we de andere direct verpot in cocopeat (misschien is tuinaarde te compact en verstikkend?), maar wel in diezelfde grote pot . Die plant knapte toen wel weer op (bladeren stierven niet meer af), maar heeft nog steeds een beetje groengelig blad en die lelijke vormen. Ze hebben overigens het jaar door in een serre gestaan dus volop licht gekregen. Ik denk niet dat mijn moeders palmen vaak plantenvoeding krijgen, maar als ze zo recentelijk in veel nieuwe cocopeat zijn geplant, dan zouden ze toch nog voedingstoffen moeten hebben, of niet? In ieder geval de eerste nieuwe bladeren sinds het verpotten hadden toch gewoon mooi groen moeten zijn?

Ik zit al langer met de vraag of het nu door de verzorging komt of door het kwaliteitsverschil tussen de planten dat die van mijn moeder het slecht doen en die van mij prima.

Graag een reactie. Bedankt!

Marieke

do, 31/07/2008 - 01:19
ed ressiv

Voeding, luchtige grond en water zijn altijd een must.
Wellicht is daar wat in te vinden.
Altijd bereid tot nadere info.
Groetjes
Hans

za, 02/08/2008 - 20:20
Broemaas

Hallo Hans,

Mooie plant, maar wat voor stam zie ik links op de foto?

Met vriendelijke groet,
Niek

za, 02/08/2008 - 22:05
Lassy

Dag Niek
Dat is de Butia eriospatha van mijn opa, Ed Ressiv (Hans)
daarvan zijn alle veren verwijderd om de groei er van te stimuleren.
Ik heb me net aangemeld als lid van dit forum, omdat ik met succulenten bezig ben en ik heb daar vragen over maar die stel ik op een apart bericht.
Groetjes
Lars

Onderwerp gesloten