sativa cannabisplant

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 19/07/2010 - 19:40
etna

sativa cannabisplant

de onderste bladeren soms ook in het midden worden bladeren geel?

de plant staat in een zuidgerichte tuin in een ruime pot,en krijgt om de twee dagen water alleen als de potaarde droog staat,ze krijgt soms wat bloedmeel of guano.
Wat zou er kunnen misgaan met deze plant? toch groeit ze gelijk bamboe

mvg dieter

sativa cannabisplant
ma, 19/07/2010 - 22:02
slakje

geef je genoeg kalk?

di, 20/07/2010 - 17:21
etna

nee heb nog geen kalk gegeven, is dat nodig bij een cannabisplant?

di, 20/07/2010 - 19:03
Draco

Het is vrij normaal dat snelgroeiende planten een deel van de oudste bladeren afstoten, meestal
wegens lichtgebrek door de overschaduw van het jongere groen. Niets aan de hand zo te zien.

di, 20/07/2010 - 19:51
etna

bedankt voor de reactie's weeral bijgeleerd

mvg dieter

wo, 21/07/2010 - 05:06
anja176

Hoi Dietere,
Ik wil niet de zeurende tante uithangen,(wat ik nu toch even doe)maar wist je dat de wetgeving wat betreft canabisplanten erg veranderd is?
Je mag nu officieel geen enkele plant meer in je bezit hebben!
Als oom agent je vriendelijk genegen is zal hij dit gedogen,als er klachten van eventueel omwonenden zijn moet je je plant alsnog vernietigen en krijg je een forse boete erbij!
T,is maar even dat je het weet..../groetjes,Anja

wo, 21/07/2010 - 09:14
edwardkarin

Dit kon ik vinden op een website

6: Is wiet kweken legaal ?
Nee het kweken van cannabis is niet legaal, zelf minder dan 5 planten niet. Het kweken op kleine schaal voor eigen gebruik wordt afhankelijk van plaatselijk beleid wel of niet toegestaan.

Ik heb ze ook gehad, in de voortuin notabene, in mijn buurt is er niemand die zich druk maakt trouwens.
Het ging mij om de plant, ik rook al niet eens dus de rest doe ik ook niet.

Deze ziet er wel mooi uit.

gr. Edward

wo, 21/07/2010 - 12:51
hent v

Hoi

dus 5 planten voor de siertuin mag wel en 5 planten voor de consumptietuin mag niet.

Gr Hent

wo, 21/07/2010 - 15:47
etna

Wettelijke status van marihuana

Legale verkoopplaats van hasj in Nepal, 1973In de meeste landen is elk gebruik en bezit van marihuana verboden. In veel landen rusten er zware straffen op het bezit van zelfs kleine hoeveelheden van deze drug. Hierop bestaan enkele uitzonderingen:

Nederland: De verkoop tot 5 gram aan meerderjarigen wordt in speciale coffeeshops gedoogd. Gebruikers worden niet vervolgd, tenzij er een plaatselijk blowverbod voor de openbare ruimte is ingesteld. Als het middels de Algemene Plaatselijke Verordening is verboden, is het buiten op straat niet toegestaan om wiet, hasj of andere geestverruimende middelen te gebruiken. De algemene boete hiervoor bedraagt maximaal 180 euro (2008). Recreatief gebruik wordt gedoogd als je het rookt in een coffeeshop of thuis.
Het kweken van marihuana is, op uitzonderlijke omstandigheden na,[4] illegaal in Nederland en er is een actief opsporingsbeleid. Het in bezit hebben tot en met 5 planten wordt door justitie gedoogd, en slechts in enkele gevallen vervolgd. Alleen de teelt van cannabis voor medicinale doeleinden is legaal, maar moet dan wel geheel onder staatstoezicht gebeuren. Nederland heeft op dit moment (2008) één legale cannabiskwekerij waar marihuana met hoge THC-gehaltes onder steriele condities wordt geproduceerd. Medicinaal gebruik is op doktersvoorschrift toegestaan.
België: Sinds de omzendbrief van januari 2005 die door de socialistische minister van justitie Laurette Onkelinx en de procureurs-generaal werd uitgewerkt, heeft het individueel gebruik door meerderjarigen (= ouder dan 18 jaar) de laagste vervolgingsprioriteit, mits het geen overlast bezorgt.[5] Gebruik op openbare plaatsen, bezit van meer dan 3 gram of verkoop wordt juridisch vervolgd; ook gebruik in aanwezigheid van minderjarigen wordt altijd als overlast beschouwd. Verder wordt de kweek van één vrouwelijke cannabisplant voor eigen gebruik gedoogd.
Spanje: De verkoop van marihuana is illegaal, maar persoonlijk gebruik wordt niet bestraft. Agata, een organisatie in Catalonië die patiënten met borstkanker steunt, eist legale beschikbaarheid van marihuana voor patiënten die lijden onder de bijwerkingen van chemotherapie. De groep verkreeg de steun van alle politieke partijen in Catalonië en van de Catalaanse Gezondheidsdienst om hun eis aan de regering kracht bij te zetten. De uiteindelijke beslissing ligt bij de Spaanse minister voor volksgezondheid.[bron?]
Polen: In Polen wordt het bezit van geringe hoeveelheden zwaar bestraft,[6] net als in Griekenland.[bron?]
Tsjechië: In Tsjechië is het bezit van 15 gram niet strafbaar sinds een wetswijziging van december 2009. Daarvoor werd een geringe hoeveelheid niet vervolgd, maar er was niet in de wet bepaald hoeveel dit was.[7][8]
Verenigde Staten: In Californië wordt het op doktersvoorschrift gebruikt als pijnstiller voor chronische pijn. Recreatief gebruik en handel wordt zwaar bestraft, maar er bestaat bij velen twijfel over de juistheid van die politiek. Zo riep gouverneur Schwarzenegger begin mei 2009 op daar eens een goede discussie over te hebben en de situatie in andere landen te gaan bezien.
Zwitserland: Het gebruik wordt gedoogd.[9]
Canada: In Canada is het mogelijk dat een arts marihuana voorschrijft als pijnstiller. De rechter heeft daar bepaald dat met een wet die zegt dat de arts het mag voorschrijven, de staat ook de verplichting heeft om voor een legale manier te zorgen om aan het materiaal te komen. Sinds juli 2003 is het mogelijk om tegen inlevering van een recept marihuana legaal te kopen. De prijs is ongeveer de helft van de straatwaarde; dit wordt door de voorstanders van het medicinaal gebruik van marihuana nog als veel te hoog gezien.[bron?]
Argentinië: kleine hoeveelheden legaal[10]
Mexico: kleine hoeveelheden legaal[10]

dus in belgie mag men maximum 1 vrouwelijke plant houden voor eigen gebruik of 3gram op zak hebben,
maar voor mij is het gewoon een mooie plant,wat eraan komt speelt geen rol

do, 22/07/2010 - 16:30
xkeo

gelukkig doen planten niet aan politiek , ik trek mij net niks aan van wetten die een paar leeghoofden hebben uitgevonden...

do, 22/07/2010 - 16:56
D_SDennis

...je krijgt een leeg hoofd als je teveel van die meuk gebruikt....

Onderwerp gesloten