Is een leipeer een fruitboom ?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/11/2004 - 18:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is een leipeer een fruitboom ?

I.v.m. herplantplicht moet ik van de gemeente een fruitboom in mijn achtertuin zetten met een omtrek van 12/14.
Ik kreeg het advies van een overbuurvrouw om een leipeer neer te zetten. Is dit officieel een fruitboom ?
Heeft iemand nog andere adviezen. Mijn achtertuin is maar klein dus ik wil niet een boom die heel groot wordt.

za, 20/11/2004 - 20:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wie beweert dat een leipeer geen fruitboom is mag mij doodschieten, wat is het dan wel? een palmboom mischien ?, toch geen cactus zeker?

zo, 21/11/2004 - 10:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

v. ekeren,

ik denk dat anoniem niet weet dat dit een fruitboom is kan dat niet?
je hebt toch ook een echte kersenboom en een sierkersenboom?
helaas weten sommigen mensen meer van planten bomen en dieren dan anderen daarom is deze site geloof ik dat mensen je kunnen helpen.

een zure kersenboom niet op een hoogstam wordt ook niet zo´n grote boom. je kan de kersen ook eten en jam van maken. natuurlijk wel suiker bij. deze boom draagt is bloesems dan komen de rode kersen. staat erg leuk. je kan hem natuurlijk als je hem toch te breed uiteindelijk na jaren vindt altijd snoeien. tot je gewenste boom.

groet
anja

zo, 21/11/2004 - 18:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het beste informeer je bij de gemeente wat zij in gedachten hadden. voor zover ik weet plaats je een leipeer tegen een muur schutting of hekwerk. ik maak uit je berichtje op dat er mogelijk een hoogstam fruitboom is gesneuveld en dat de gemeente herplant verlangt. ik denk niet dat zij tevreden zullen zijn met het vervangen van een hoogstam door een leiboom. mogelijk dat zij zelfs willen dat de herplat op dezelfde plaats gebeurt als de gesneuvelde boom.

zo, 02/01/2005 - 18:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste tuinliefhebbers,
Met plezier lees ik alles wat ik kan vinden over planten tuinen enz. Het is dan ook duidelijk dat ik ook deze site veel bezoek. Wat mij opvalt is dat er met regelmaat zo agressief gereageerd wordt op deze berichten. Tuinieren met plezier heeft op mij altijd een harmonieuze uitwerking. Is het niet mogelijk een beetje vriendelijker te reageren of anders maar gewoon geen reactie te geven? Informatie over tuinieren is heel wat nuttiger dan gehakketak over wie het beste advies geeft.
Beste wensen voor het nieuwe jaar en veel tuinplezier!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag