vakantie Bali

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 17/05/2008 - 00:50
miepje

vakantie Bali

Hallo allemaal,
Ik vlieg maandag 19 mei naar Bali.
We hebben daar een bungalow in een tropisch tuin gehuurd, dicht bij het strand. Nu snappen jullie natuurlijk al, dat daar allemaal mooie tropische planten en palmen staan. Mijn vraag is, kan ik van alles meenemen, ik bedoel aan stekjes, plantjes, zaden....
Ik ben nog nooit in Azie geweest, wij gingen altijd richting Carribean, en daar heb ik altijd van allerlei plantjes en zaadjes mee kunnen nemen, maar ik moet erbij zeggen, dat ik altijd veel mazzel heb gekocht met de koffers.
Ik viel vaak net buiten de boot, met het controleren van de koffers!
Ben van plan veel mee te nemen, maar kan niks vinden in de papieren die we al hebben wat we wel en niet mee mogen nemen, althans niets over planten.
Ik hoop wat info van jullie te krijgen, en als iemand adviesjes heeft, wat echt de moeite waard is om mee te nemen, hoor ik het graag.
Wel snel graag , want we vliegen as maandag al, hahah beetjes short notice, I know...
Bedankt alvast,
Groetjes Monique

za, 17/05/2008 - 14:52
MiB

Monique je mag alles meebrengen wat niet op CITES lijsten staat. Dus als je vooral geen orchideeën meebrengt en je beperkt je tot alles wat daar volop groeit zit je wel goed. CITES is nl bedoeld om planten te beschermen. Planten die daar groeien zoals het onkruid nu hier in de tuin welig tiert (jaja net terug van vakantie en het is goed gegroeid..... grrrrr) zijn vaak niet beschermd.

Dus palmen en bijv. plumeria's (heel mooi, stekken nemen van ongeveer 15 cm lang laten opdrogen NIET UITDROGEN en thuis in het zand steken) en ander moois krijg je geen problemen mee.

Prettige vakantie!

Gr. Miranda

ps welke plaats zit je ben er (te) lang geleden ook geweest.... is erg mooi daar. Zorg wel voor een omslagdoek in je handbagage daar. Tempels mag je niet bezoeken met ontblote benen (armen weet ik niet meer)

za, 17/05/2008 - 22:03
texeltje

idd wat mib zegt je mag niets meenemen wat op de CITES lijst staat, maar verder is het ook officieel niet toegestaan om planten en bollen en knollen in en uit te voeren zonder Phytocertificaat. Dit zul je dus of gewoon weer op goed geluk in je koffer moeten stoppen of laten staan (geen optie haha). Zaden is geen probleem dat mag gewoon tenzij de zaden van een plant zijn die op de cites lijst staat (bijv cycas-soorten).

za, 17/05/2008 - 23:46
miepje

Hoi Hoi,
Bedankt voor de info!
Ben weer wat wijzer geworden, wij gaan naar Legian Beach Hotel in Bali.
En hebben daar dus een bungalow in de tropische tuin! Lijkt me echt geweldig om iedere ochtend wakker te worden in een tropische tuin!

Ik neem echt veel plastic tasjes mee, want we willen graag een fiets huren voor een dag of 2 en dan neem ik natuurlijk allerlei dingen als zaadjes, stekjes en plantjes mee wat ik onderweg kan vinden! hahaha, ja mijn vriend wordt gek van mijn hobbie , maar ik vind het geweldig!
Ik stop maar weer gewoon van alles in mijn koffer wat ik vinden kan! Als ik terug kom , laat ik jullie wel weten wat ik allemaal heb weten te bemachtigen! Horen jullie niks meer van me, dan weten jullie dat het niet gelukt is, en dat ik daar dan nog steeds zit ( achter tralies) hahaha ,
Fijne vakantie allemaal,
groetjes Monique

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag