washingtonia robusta

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 11/11/2009 - 17:07
JelleVR

washingtonia robusta

ik heb mijn robusta naar binnen gehaald, deze stond in volle grond en heeft
veel bladeren gemaakt dit jaar. maar nu staat ie binnen en krijgt zwarte
plekken op de bladeren en de bladeren worden geel, wat kan dit zijn? spint?
te weinig licht? te droge lucht?

alvast bedankt

do, 12/11/2009 - 00:54
ed ressiv

Plaats even een foto svp, alvast bedankt.
Hans

za, 14/11/2009 - 02:25
palmfanatico

hey Jelle,

Ik heb zelf dit probleem ook al een paar jaar! Ik heb 2 jaar geleden een washingtonia robusta gekocht en na de zomer steeds naar binnen gehaald. Het eerste wat er gebeurd is dat de bladeren die er op zaten bijna allemaal geel worden en opdrogen, maakt niet uit of je genoeg water geeft. Dan begint de speer vrij snel weer te groeien (soort van groeispurt) en heb je in het voorjaar zo weer 3 a 4 nieuwe takken, alleen het probleem is dat deze nieuwe takken heel windgevoelig zijn, Ik denk dat dat komt omdat ze in huis zijn ontstaan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een washingtonia en erg mooie plant vind, maar te lastig is om hier te houden, de overgang van buiten naar binnen doet bij mij weinig goeds en in voorjaar gaan alle binnen opgegroeide bladeren hangen. Ik breng hem denk ik naar italie bij mijn oma, daar groeien ze gewoon in volle grond.

(in iddgeval denk ik dat die van jou ook niet dood gaat, net zoals bij mij het geval is)

Groeten marco

za, 14/11/2009 - 11:25
kraikkonen

Vreemd dat dit bij jullie een probleem is. Mijn washingtonia stond afgelopen winter op een onverwarmde slaapkamer, heeft afgelopen zomer het buiten prachtig gedaan, en staan nu weer lekker warm binnen. dit levert bij mij zoals gezegd geen enkel probleem op.

Ik schenk m dan ook elke dag aandacht. Zorg ervoor dat hij/zij (indien je verwarmt) sowieso niet te dicht bij een radiator staat en veel licht krijgt. Geef niet teveel water want dat is niet de oplossing in deze tijd van het jaar. Hou de luchtvochtigheid op peil. (ik sproei elke dag de stam met een plantenspuit.

Als men rekening houdt, met de natuurlijk habitat van welke palm dan ook, kan er indien aan die voorwaarden wordt voldaan weinig tot niks mis gaan.

wo, 18/11/2009 - 13:44
JelleVR

de mijne staat in de badkamer, daar krijgt ie heel veel licht, luchtvochtigheid zal ook wel in orde zijn, ik geef hem 1 keer in de week water omdat het daar ook niet atlijd even warm is

Onderwerp gesloten