Zaailingen Trach. fort. van 1 jaar in volle grond?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 29/03/2008 - 04:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zaailingen Trach. fort. van 1 jaar in volle grond?

Kunnen zaailingen van de Trachycarpus fortunei van 1 jaar met 3 blaadjes dit jaar reeds in volle grond geplant worden? Wanneer doe ik dit dan best? Vanaf mei als de grond wat warmer is? En wat tijdens de volgende winter dan? Kunnen ze dan reeds zonder bescherming de winter doorkomen? (volgens een normale Belgische winter)
Als ze dan in volle grond staan, is het dan goed om ieder jaar met de spade eens rond de boom in de grond te stekken? Om niet te lange uitlopende wortels te bekomen? Bekom je dan zo wat compactere wortels? Het is wel de bedoeling om ze dan enkele jaren later terug uit te halen om ze dan elders te verplanten. Mogelijks na 10 jaar of meer.
Zijn er mensen die daar ervaring mee hebben en hun ervaring willen delen?
Laat dan maar iets weten aub.
Mvg,
Filip.

wo, 26/03/2008 - 18:59
ed ressiv

Zelf plant ik de jonge palmpjes in 1mm dikke folie als volgt.
De foliekoop ik in rollen van 50 cm breed, daar snij ik een stuk vanaf van 100 cm lang, zet dit rond, dan heb je een koker van 30 cm drsn.
Deze plaats ik 25 cm in de grond en 25 cm er boven uit, hierin de humus en en de palmboom. Op deze manier kan hij volop bewortelen zonder dat je rond hoeft te steken, het kost wat, maar je hebt er ook de voordelen van.
Succes
Groeten
Hans

za, 29/03/2008 - 04:46
Jardin Exotique

Hé, heel slim Hans.

Onderwerp gesloten