bloei van mijn phalaenopsis

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/04/2006 - 14:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

bloei van mijn phalaenopsis

Hallo,ik heb 3 phalaenopsis naast elkaar op de vensterbank staan,ik verzorg ze het zelfde krijgen allemaal even veel water en mest,bij alle drie is de temp. het zelfde, nu heeft er 1 drie nieuwe bloemstengels maar de andere 2 daar gebeurd helemaal niets mee ze krijgen alleen maar bladeren(in totaal al 7 en de andere 8) en wortels maar verder niets. de ene heeft vorig jaar wel gebloeid en de andere niet, omdat hiervan de bloemstengel helemaal ingedroogd was heb ik hem tot op de bodem moeten afgeknippen.
Bij de andere heb ik de bloemstengel gewoon tot bij het derde oog afgeknipt, maar het is net of die ogen helemaal ingedroogd zijn(bruin tot witachtig) terwijl bij mijn bloeiende phalaenopsis die dik en groen zijn.
Wie kan mij een tip geven
o ja ik heb mijn phalaenopsis in een glazen pot staan zonder binnenpot maar wel met veel hydro korrels onderin zodat ze geen natte voeten krijgen.

do, 13/04/2006 - 19:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de planten er gezond uitzien hoef je je geen zorgen te maken maar misschien krijgen ze toch teveel water en mest zodat ze te lui zijn om te bloeien. Ze hebben dan geen reden om zich voort te planten.
Probeer ze eens te verplaatsen (koeler) en minder water te geven. Je kan de toestand wel beter controleren als ze in een doorzichtige plastic pot staan waar het water kan doorspoelen.
In een glas is wel mooier maar je kan de plastic pot dan in het glas zetten en wat mos rond de plastic pot.
Ik knip alleen de stengels af als ze verdrogen want dikwijls maken ze nog nieuwe bloemknoppen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag