Creëren van een tropische orchideeën'kas'

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/12/2006 - 13:57
Toro Jardinero

Creëren van een tropische orchideeën'kas'

Hoe kan ik mijn bestaande, vrijstaande, ommuurde, vochtige ruimte (5m-3m-2.5mH), met enkelwandig,transparant, polyester, schuin dak in profielplaten en een 'vloer' in aangestampte aarde omvormen tot tropische orchideeën'kas'? Is een dakisolatie in noppenfolie afdoende? Wat is een betaalbare verwarming? Hoe voorkom ik schimmelvorming? In het dak kan ik immers geen venster voorzien voor verluchting. Of is luchtcirculatie d.m.v. een ventilator voldoende? Werkt men best met een vlakke kweektafel of een met etages? Zie ik nog iets over 't hoofd?

ma, 11/12/2006 - 16:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Frisse lucht is voor orchideeen heel belangrijk en dat bereik je niet met alleen een ventilator. Hoe hoog, denk je dat de temperatuur zal oplopen in de zomer? Ontluchting in de nok is een noodzaak!

di, 12/12/2006 - 20:07
Toro Jardinero

OK, een 5 m. lange ventilatiepijp met ingebouwde ventilator in de nok voor afvoer naar buiten en ventilatieopeningen bij de grond voor aanvoer van verse lucht? Eveneens bij de grond een thermostaatgestuurde inblaasventilator voor geforceerde aanvoer van frisse lucht in warmere jaargetijden? Muren isoleren met piepschuim en het dak met bubbelplastiek? Welke verwarming is voor een hobbyist haalbaar en dit zowel qua kost als milieuvriendelijkheid? Zonwering is waarschijnlijk niet nodig omdat ik daar uitsluitend ochtendzon binnenkrijg?

wo, 13/12/2006 - 01:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo.....dat vertelde je er niet bij!
Dan moet het zeker lukken.
Jaren had ik een zelfgebouwde serre van die afmetingen en heb hem verwarmd met een oude gevel-gaskachel( met thermostaat). De gasleiding werd ondergronds doorgetrokken vanuit het huis en dat werkte prima.
Mits geisoleerd, zoals je vermelde, zijn de kosten niet extreem hoog.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag