Epidendrum Radicans hybride

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 04/06/2007 - 12:01
indigo

Epidendrum Radicans hybride

Hoi
Vorige week kreeg ik een epidendrum radicans hybride van bij een kweker. Hij zou nog een hele tijd doorbloeien, zei men daar. Nu iets meer dan een week verder, is hij echter bijna volledig uitgebloeid en verschillende bloemknopjes die zich nog moesten ontwikkelen, zijn zwart geworden. Teruggaan naar de kweker kan niet, want het is meer dan 2 u rijden ver...

Ik heb de epidendrum nog geen water gegeven, ga dat vandaag pas doen. Ik had nl de indruk dat de plant veel te nat stond. Zo zijn de bovenste wortels nog zeker 5 dagen groen van kleur geweest. Verder heb ik ergens gelezen dat deze orchidee liever wat droger staat en zeker geen natte voeten wil. Zou het kunnen dat de bloemen vanwege een te vochtig medium zo snel slap gingen hangen? Want met de andere randvoorwaarden was niets mis: temperatuur, licht, luchtigvochtigheid... Andere tips over dit type orchidee zijn altijd welkom!

Greetz indigo

ma, 04/06/2007 - 21:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je moet deze Epidendrum, inderdaad heel spaarzaam gieten en vooral het potmedium eerst op laten drogen voor je weer water geeft. Ook is licht heel belangrijk. De voorouders van deze cultivars groeien op de grassteppen in de brandende zon.

di, 05/06/2007 - 10:45
indigo

Bedankt voor de reactie!

di, 05/06/2007 - 13:45
Anchid

Hallo.

ik heb en epiderum radicans sinds februari.deze was heel erg uitgedroogd [en afgeprijsd]ik heb hem2 dagen achter elkaar een beker water gegeven.er kwamen nog 2 van de droge bloempjes open.ik heb de uitgedroogde stelen niet afgeknipt.die waren nog groen.eind maartkwamen er 6 knoppen. 2 onder aan eenbulb en 4 boven in.2 hiervan bleken bloemaren te zijn.die bloeien sinds begin mei,ieder 30 bloempjes,en er komen er nog steeds meer.
deandere hebben zich ontwikkeld tot keikis.de grootste heeft 5 blaadjes en 4 worteltjes.ik geef hem 2 keerin de week zo n100 ml water en als het warm is vaker.staat voor een zuidraam.heb ergens gelezen dat deze veel licht enzon kan hebben.cat lijkt hier te kloppen.

wo, 06/06/2007 - 23:28
indigo

Dan is er dus nog hoop... Bedankt voor het advies!

Onderwerp gesloten