miltonia

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 26/04/2004 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

miltonia

2 jaar geleden heb ik een miltonia gehad, die is gesneuveld. Nu ben ik weer gezwicht voor een miltonia,maar wil het nu toch goed doen. Dus vanavond heb ik eens rondgesurfd,maar kan niet echt een duidelijke handleiding vinden voor het verzorgen van een miltonia. De een zegt een max. temp. van 20 gr.,de ander zegt 26 gr.
Kan ik hem in de vensterbank zetten bij mijn Phals, met het raam op het noordwesten? Kan ik hem in de keuken zetten met het raam ook op het noordwesten? In wat voor substraat moet hij staan?

Groetjes Phally

ma, 26/04/2004 - 10:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Veel licht maar direct zonlicht in de zomer, water gevn 1 X WEEK
onderdompelen in lauw water, goed laten uitlekken en terug plaatsen in overpot;van Maart tot september 1X maan mest toedienen via het water,
er is meer dan 1 soort miltonia voor betere info moet je de juiste naam weten, dan vind je meer op internet

ma, 26/04/2004 - 21:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Red Poppy en Jan Dekker bedankt voor jullie snelle reakties.

Ik ben eens gaan zoeken naar de precieze naam van mijn Miltonia en volgens mij is het Miltonia Firewater Butterfly (Hamburgx Memoria Ida Seigel) of Miltoniopsis Vanity Red Shadow(Sumasx Bremen), alleen heeft die van mij dan een purple shadow.Pfff.Hij lijkt wel een beetje op de laatste Miltonia bij het artikel op Internet orchideeenclub "Maasland"(Orchidee van de maand) Daar had ik natuurlijk allang gekeken. Die staat bij mijn favorieten.

Groetjes Phally

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag