Nieuwe uitloper kale bulb

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/04/2008 - 20:31
Tinus79

Nieuwe uitloper kale bulb

Hoi,

Begin maart heb ik via dit forum een kale cymbidium bulb en een oncidium bulb toegestuurd gekregen. Hier kan je een foto vinden van de cymbidium bulb:
https://tinyurl.com/y2exuqva

Echter.. nu is het begin april en de cymbidium bulb ziet er nog precies hetzelfde uit. De uitloper aan de andere bulb is al wel 2 cm gegroeid en die begint echt al ergens op te lijken!
Ze staan allebei in hetzelfde kweekkasje met sphagnum (wat ik af en toe vochtig maak als t te droog wordt), voor het raam met overdag 20 graden, snachts 16. Ik heb her en der gelezen dat dit zou moeten werken. En bij de ene bulb lijkt het ook prima te werken!
Maar waarom zit er bij cymbidium bulb totaal geen beweging in de nieuwe uitloper?
Heeft die een andere omgeving nodig?

Ik heb ook ergens gelezen dat je bulben juist koeler en donkerder moet zetten om ze te laten uitlopen. Is dat misschien van toepassing op de cymbidium?

Heeft er iemand nog tips?

Alle info is welkom!
Alvast bedankt.

Groetjes,
Tineke

di, 08/04/2008 - 20:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Tineke,

De Cymbidium hoeft niet in een kweekkasje, ik zou deze gewoon in een klein potje met bark zetten, de uitloper mooi boven de bark en af en toe eens nevelen onderaan de uitloper. Naargelang je wortelgroei ziet kan je dan stilaan wat meer water geven. Hij moet wel al veel licht hebben.
Waarschijnlijk moet hij zich toch iets aanpassen want hier zag ik hem dagelijks groeien.

Hierbij een foto hoe je hem het beste kunt oppotten, de oude bulb laat je tegen de rand van het potje steunen zodat de nieuwe scheut genoeg plaats heeft en ook gemakkelijk om eens te benevelen.

succes

Nieuwe uitloper kale bulb
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag