orcidee

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 21/09/2006 - 12:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

orcidee

Vorige week van mijn vriend een phalaenopsis orcidee gehad. Ik zag dat de bloemen al wat slap hingen, verder was er niet veel aan te zien. Ik heb hem wat water gegeven, laten uitlekken en terug in de kamer gezet. Hij staat voor in de kamer op een theekastjes wel hebben wij een groot raam, dus wel veel licht maar niet direct zonlicht. Nu gaat het niet goed denk ik, de bloemen hangen wat verrimpeld er bij, niet droog. Het blad is bruin aan het worden, eentje al er af. En er zitten heel veel kleine witte stippels op. De wortels kan ik zien en daarop zijn ook wat witten stippels te zien. Ik zou hem graag goed willen verzorgen, maar ik denk dat hij dood gaat. Graag hulp!

do, 21/09/2006 - 13:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uit de pot nemen en wortels controleren. Zijn ze rot dan heeft de plant te veel water gehad. Wat de witte stippels betreft, zonder de plant te zien is dit moeilijk te zeggen. Ik denk bv. aan wolluis, maar die kan je er wel afnemen.
Kan je geen foto plaatsen?

vrgr

do, 21/09/2006 - 14:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Joanne, ik ga het meteen doen. Moet ik de plant na het controleren weer terug in dezelfe pot & grond doen, ik heb hem inmiddels ook ergens anders gezet, op de grond in de schaduw? foto gaat niet lukken geen digitalen camera.
Groeten , maaike

do, 21/09/2006 - 14:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

plant uit pot genomen, inderdaad de grond was nat, sommige wortels zijn verslapt en bruin donker geworden.moet ik deze eraf knippen tot aan het gezonde stuk?. De wortels het dichts bij de plant zelf zijn nog mooi groen en stevig. De gond heb ik even in de zon gelegd, de pant ligt "bloot op het aanrecht", mag dit (duidelijk eerste orchidee). Of moet ik nieuwe grond kopen.
En de bloemen er af halen? ze hangen zo zielig bij.
Thanks voor de hulp bij deze reddingspoging!

do, 21/09/2006 - 16:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wortels en plant goed afspoelen onder lauw stromend water, dan bv. op keukenpapier wat laten drogen (je mag ook een haardroger gebruiken maar dan niet warm zetten). Terug oppotten in VERSE orchideeëngrond, zeker géén gewone potgrond en de eerste dagen zeker geen water geven.

vrgr

do, 21/09/2006 - 16:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor je antwoordt ik ga de raad opvolgen, ik hoop dat hij het gaat halen.

groeten maaike

zo, 24/09/2006 - 11:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo iedereen..,
We zijn nu een paar dagen verder, mijn phalaenopsis orchidee z'n stengel lijkt nu ook te verkeuren van groen, naar licht groen met een soort rimpels. Zou ik hem vandaag wat regenwater kunnen geven met wat orchidee voeding?
Alvast bedankt. Maaike

zo, 24/09/2006 - 12:48
danny15

ik zou zeker geen water of meststoffen geven, verpotten in orchideegrond en dan veel geduld hebben.misschien komt het nog wel goed...

zo, 24/09/2006 - 13:32
Krutte

Ik ben het met Danny eens, GEEN water geven. Inderdaad niet in direct zonlicht en het liefst ook niet voor een groot raam. Laat de plant als het ware een beetje uitdrogen, als de stengels weer mooi beginnen te worden 1x in de week een heel klein scheutje water. Af en toe voeding erbij, er bestaat speciale orchideeen voeding, maar een universele mag ook.

Succes!
Karin

zo, 24/09/2006 - 15:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hardstikke bedankt voor jullie advies, ik hoop echt dat hij het haalt. Liefde krijgt hij in ieder geval genoeg. Ik hou jullie op de hoogte. Groetjes Maaike

zo, 24/09/2006 - 17:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Universele voeding mag ook maar dan wel halve concentratie en zolang de plant het niet goed doet, geen voeding.

vrgr

di, 03/10/2006 - 13:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Goedendag, de orchidee is wat meer aan het verschrompelen. Het hart van de plant is ook verschrompeld, is deze plant nog wel te redden. Hoelang kan die plant zonder wat regenwater? Er zit nu nog maar een groen blaatje aan de plant, maar er zit wel een zwarte vlek op.
Groeten Maaike

Onderwerp gesloten